StoryEditorOCM
HrvatskaPOSLJEDICE EPIDEMIJE

Ispovijest dubrovačkog ugostitelja: Promet nam je pao za 80 posto, broj zaposlenih smo prepolovili. Ali, preživjeli smo krizu 2008., pa ćemo i ovu!

Piše PSD/JL
12. srpnja 2020. - 11:04

Kad bi ljudi znali gdje idu, većina ih ne bi nigdje ni pošla, priča za Jutarnji list 36-godišnji Pero Šare na terasi svoga ribljeg restorana u Dubrovniku, referirajući se pritom na neizvjesnu situaciju koja je zadesila hrvatske, ali i svjetske ugostitelje.

Na terasi prvog dubrovačkog Oyster & Sushi bara u Ulici od Pustijerne, smještenoj u povijesnoj dubrovačkoj jezgri Karmen, odmah preko puta katedrale, nema puno mušterija. Jedva da ima i prolaznika. Sve je stalo. Na polupraznom štekatu, Pero Šare sjedi i razmišlja o jednoj od najvećih kriza koja je pogodila svijet.

“Promet nam je pao, ne znam ni smijem li to reći naglas, ali sigurno za 80 posto. U jednoj noći sredinom srpnja prošle godine zaradili bismo 30.000 kuna, a ove godine u isto vrijeme oko 8000 kuna. Lani smo u ovo ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 15:25