StoryEditorOCM
Hrvatskapogled iz izraela

Gordan Grlić Radman: Pelješkim mostom svi mogu biti zadovoljni, pa i Bosna i Hercegovina zbog neškodljiva prolaza svim brodovima

Piše Hina
29. srpnja 2021. - 14:26
Gordan Grlić Radman rekao je da Hrvatska surađuje s Izraelom na pripremama predsjedanja Međunarodnim savezom za sjećanje na holokaustMarko Todorov/Cropix

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman izjavio je u četvrtak kako Pelješkim mostom mogu biti zadovoljni svi, uključujući i BiH, jer će postojati neškodljiv prolaz za brodove.

"Svi mogu biti zadovoljni, i susjedne zemlje i Bosna i Hercegovina. Most ima svoje standarde, neškodljivi prolaz svim brodovima", kazao je novinarima Grlić Radman.

Hrvatski ministar vanjskih poslova poručio je kako je Pelješki most "grandiozni i veliki projekt u duhu modernog suverenizma, što zapravo potkrepljuje tezu o strateškom nacionalnom interesu“.

"Generacije su željele spajanje sjevera i juga. To je bio svehrvatski san", kazao je Grlić Radman boravio je u srijedu u službenome posjetu Izraelu, zbog čega nije prisustvovao svečanosti spajanja Pelješkog mosta.

...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 21:44