StoryEditor
Hrvatskanije se kalkuliralo

DORH odbacuju kritike zbog tajminga antikorupcijskih akcija, lokalne čelnike pozivaju da prijave sve sumnje o eventualnim kaznenim djelima

22. srpnja 2021. - 19:23

Neslužbeno se doznaje da u DORH-u odbacuju sve kritike i prozivke upućene na račun tužiteljstva zbog tajminga antikorupcijskih akcija koje su uslijedile nakon smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Kritike i optužbe ocjenjuju tendencioznima i promašenima.

Prema izvorima iz tužiteljstva, DORH pokušava koristiti mjere praćenja što je dulje moguće kako bi na taj način dobio informacije o kaznenim djelima za koje ranije nije znao.

Tužiteljstvo smatra i da nije kalkuliralo niti kasnilo s nedavnim antikorupcijskim akcijama u Zagrebu i Splitu te ističe da u korupciji ne postoje "sitne ribe".

Uz to, tužiteljstvo, kako se doznaje, nije sklono izjavama zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića koji je kazao da očekuje nova uhićenja te ističu da njihove akcije kreću isključivo na temelju činjenica i dokaza.

Tužiteljstvo je stoga, neslužbeno se doznaje, poručilo novim čelnicima lokalnih vlasti da ne čekaju dolazak policije i Uskoka već da sada, kada imaju uvid u dokumentaciju, prijave sumnje o eventualnim kaznenim djelima.

item - id = 1114592
related id = 0 -> 1128843
related id = 1 -> 1128826
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2021 01:54