StoryEditor
HrvatskaSVE STROŽE MJERE

Na benzinskim postajama će samo kupci goriva i plina moći kupovati i ostale proizvode

Piše D.B.
26. ožujka 2020. - 19:20
Saša Burić/HANZA MEDIA

Polako se privikavamo na život u kojem trgovine mješovitom robom, pekarnice i ljekarne rade od 8 do 17 sati, a gotovo sve drugo radi samo online. Međutim, benzinske postaje su do sada mnogima zaboravnima ili prezauzetima bile zadnja linija obrane ukoliko tijekom skraćenog radnog vremena trgovina ne bi stigli kupiti nešto od namirnica koje svakodnevno troše: novine, piće, cigarete, slatkiše...

Čini se da od danas više nećemo odlaziti na "pumpne stanice" kao da idemo u trgovine. Naime, danas su, među ostalim odlukama, iz Nacionalnog stožera civilne zaštite uputili novi naputak za poslovanje benzinskih postaja na području Hrvatske

Sukladno tom naputku, za vrijeme proglašene epidemije koronavirusom COVID-19, ostali proizvodi koji se prodaju na benzinskim postajama mogu se prodavati samo osobama koje kupuju gorivo i plin.

Pritom, navodi Stožer, cijelo vrijeme način rada benzinskih postaja mora biti organiziran na način da se strogo poštuju sve mjere i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

- To se napravilo kao bi se osiguralo provođenje svih epidemioloških mjera i stroge mjere socijalnog distanciranja - pojašnjavaju iz Stožera.

 

#BENZINSKE POSTAJE#KORONAVIRUS#NACIONALNI STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

Izdvojeno

05. srpanj 2020 12:00