StoryEditor
HrvatskaNitko ništa ne poduzima

Bulj u sabor došao s bocom ulja, poručio: ‘Nisu krivi građani što u Hrvatskoj nitko ne kontrolira marže! Ovo je puno opasniji problem...‘

Piše PSD
13. listopada 2021. - 10:49

Mostov Miro Bulj pozvao je sa saborske govornice vladajuće da se pozabave rastom cijena goriva.

“Nisu krivi naši građani što u Hrvatskoj nitko ne kontrolira marže trgovcima, a država se ne želi odreći trošarina. Marže su sto posto veće nego proteklih godina, trgovcima naftom”, rekao je Bulj dodavši kako su hrvatski gospodarstvenici u mnogo težoj situaciji od onih u npr. Austriji te da neće moći podizati plaće radnicima zbog toga što “država pogoduje i ne kontrolira maržu, a trošarina se ne odriče”, prenosi N1.

“Vjerujte mi da je to problem, trenutno veći od besmislenih covid mjera. Ovo je puno opasniji problem, siromaštva, beskućnika”, kaže Bulj.

“Nitko ništa ne poduzima. Kažu danas će biti Gospodarsko-socijalno vijeće. Pa kad je ova litra ulja bila sto posto skuplja prije nekoliko dana, pa gdje je tada bila vlada da pozove GSV, kolega Bačiću”, obratio se Bulj i saborskom kolegi HDZ-ovcu i pokazujući litru ulja koju je donio sa sobom.

“Uputite ovu našu molbu za mjerama, mjere moraju biti promptne. Ne može ih netko koristit za bogatiti se, ne može biit nekontrolirana marža trgovcima. U BiH je tri kune jeftinija litra goriva, na sto litara, znači 300 kuna”, zaključio je Bulj.

item - id = 1134615
related id = 0 -> 1135294
related id = 1 -> 1131629
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 01:38