StoryEditor
Crna kronikapotpisana nagodba

Zdravko Mamić u tajnosti podmirio čitav dug prema Hrvatskoj, njegova supruga u državni proračun uplatila 45 milijuna kuna. Porijeklo novca je misterij

Piše Marin Dešković/JL
22. srpnja 2021. - 13:43

Zdravko Mamić, koji se nalazi u bijegu u BiH te je u Hrvatskoj osuđen na 6 i pol godina zatvora zbog izvlačenja 52 milijuna kuna iz GNK Dinama, u tajnosti je u petak podmirio čitav dug prema Hrvatskoj, odnosno uplatio je u državni proračun navedena 52 milijuna kuna, piše Jutarnji list.

Točnije, navodno je uplaćeno još 45 milijuna kuna, budući da je Uskok već ranije imao blokiranih 7 milijuna kuna koje je Mamić najprije bio položio kao jamčevinu da neće bježati, a kada mu je ona svojevremeno vraćena, Uskok ju je zaplijenio smatrajući da se radi o novcu koji potječe iz kaznenoga djela.

Ovu informaciju o nagodbi Mamića i države potvrdilo nam je više osoba dobro upućenih u slučaj. Prema izvorima Jutarnjega lista, Mamićeva supruga Marina, koja je bila Mamićev punomoćnik u ovoj parnici, u petak je potpisala nagodbu sa zagrebačkim Županijskim državnim odvjetništvom, koje je bilo zaduženo za provođenje ovrhe nad imovinom Zdravka Mamića na temelju pravomoćne presude osječkoga Županijskoga suda.

Sam sadržaj nagodbe, odnosno prije svega porijeklo 45 milijuna kuna koje je Mamićeva supruga navodno uplatila u državni proračun najveći je misterij, čitave priče, a nitko od  izvora ili nije znao ili nije želio govoriti o porijeklu novca.

Mamić je, podsjetimo, osuđen jer je izvlačio novac iz GNK Dinama, na osnovi antidatiranoga aneksa Ugovora o profesionalnom igranju s današnjim kapetanom hrvatske nogometne reprezentacije Lukom Modrićem.

item - id = 1114489
related id = 0 -> 1126237
related id = 1 -> 1125781
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. rujan 2021 13:59