StoryEditor
Crna kronikaOPET NAORUŽAN

Mladi Splićanin koji ima debeli dosje zatečen s pištoljem i mecima: već je osuđen za ranjavanje, čeka ga postupak za pucanje u Mihu Munju

22. travnja 2020. - 13:46
Ante Čizmić/Ilustracija/HANZA MEDIA

Stari pozanik splitske policije Anđelo Odak (23) zatečen je na splitskom predjelu Mertojak u utorak ujutro s poluautomatskim pištoljem Zastava, kalibar 7,62 mm i mecima. Po žurnom postupku je priveden na Prekršajni sud u Splitu gdje je priznao krivnju po optužnom prijedlogu te je pušten da se brani sa slobode u nastavku postupka.

Prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana zabranjeno je bez dozvole nositi i oružje i streljivo. Kriminalističko istraživanje nad njim suproveli u Drugoj policijskoj postaji u Splitu, a presuda će biti donesena nakon provedenog cjelokupnog prekršajnog postupka. U Optužnom prijedlogu protiv njega je navedeno kako je već otprije osuđivan za prekršaje.

Osim prekršajnih prijava za oružje, u njegovom dosjeu nisu nepoznanica i kaznene prijave, točnije presuda te optužnica za korištenje istoga. Zbog ranjavanja metkom u potkoljenicu Kristijana Čuline (22) ispred zgrade u Karlovačkoj ulici u Splitu polovicom 2017. godine osuđen je na na djelomičnu uvjetnu kaznu.

Odlukom Općinskog suda u Splitu dobio je tada kaznu od godinu i četiri mjeseca, s tim da je osam mjeseci bio bezuvjetni zatvor, dok je preostalih pola godine bila uvjetna kazna s tokom kušnje od tri godine. Protiv njega je pokrenut i postupak zbog ranjavanja Mihe Frančeskija (28) zvanog Miho Munja u siječnju 2018. godine za što je i optužen, ali još nije pravomoćno osuđen. 

Zbog zlouporabe droge je uhićen 2016. godine kada je zatečen s 370 grama heroina. Dobio je tada uvjetnu kaznu jer je bio bio mlađi punoljetnik, otprije neosuđivan. Nad njim je u tijeku i postupak na Općinskom u Karlovcu zbog prometne nesreće u kojoj je 3. svibnja prošle godine na Dalmatini na području Lovinca poginuo 41-godišnji njemački državljanin, a devet je osoba ozlijeđeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2021 22:17