StoryEditor
Biznisbravo!

Umjesto otkaza i ključa u bravu, ovaj se ugostitelj odlučio na širenje ponude i zapošljavanje: ideja zlatna vrijedna mnogima će uljepšati život

Piše PSD
31. ožujka 2020. - 20:54
Vlado Kos/Hanza Media

Vlasnik Nikola Božić jedan je od rijetkih ugostitelja koji je odlučio zadržati sve svoje djelatnike i zaposliti troje novih te svima isplaćivati plaću tijekom krize.

Dok su mnogi ugostitelji diljem zemlje suočeni s problemima izazvanim pandemijom restoran Đurina Hiža iz Varaždinskih Toplica pokazuje kako se poslovati ipak može, piše Poslovni dnevnik.

Božić je jedan je od rijetkih ugostitelja koji je usred krize odlučio zadržati sve svoje djelatnike i zaposliti troje novih te svima isplaćivati plaću. Odluka, priznaje, nije bila laka, kad je shvatio kako bi pandemija mogla utjecati na njegovo poslovanje počeo je, otkriva, tražiti novi poslovni koncept.

Premda su se mogi iz njegove branše odlučili na dostavu gotovih obroka, Božićeva Đurina hiža, u kojoj je šest zaposlenih uključujući i vlasnika, nije krenula tim putem. Hrana na putu do naručitelja gubi na kvaliteti, a to, smatra ugostitelj, može utjecati na integritet brenda. No zato, vjeruje, kvalitetne namirnice ne gube na vrijednosti.

Stoga je okupio obitelj i suradnike te započeo distribuciju vlastitih mesnih i vinskih proizvoda, koje dostavlja u pet hrvatskih gradova – Zagreb, Varaždin, Koprivnica, Ludbreg, Čakovec - a uskoro će mu se na ruti naći i neki slavonski te dalmatinski gradovi jer je, veli, interes za domaćim specijalitetima sve veći.

image
Vlado Kos/Hanza Media

Kako ističe Božić, većinski dio njihove ponude su domaći proizvodi iz vlastite proizvodnje, a ostale proizvode otkupljuju od drugih OPG-ova iz okolice te od Lovačkih društava i s domaćih farmi, čime i njima pomažu u poslovanju, a otkupljuje i svježe meso koje samostalno odležava u Dry Ageru.

Putem društvenim mreža pozvao je i druge OPG-ove na suradnju čije proizvode želi distribuirati, prije svega kako bi im pomogao, no i zbog toga što građanima želi omogućiti nabavku kvalitetne, domaće hrane.

 - Dok majka peče domaći kruh i spravlja kosanu mast te od medvjeđeg luka spravlja pesto, a od koprive i mente prirodne sokove, otac s velikom ljubavlju priprema Sauvignon i Rizling rajnski od grožđa iz vlastitog vinograda. Moja velika strast su steakovi kao primjerice T-Bone, Rib Eye i Tomahawk, koje odležava u ogromnom Dry Ageru, a nudimo i sušenu šunku i domaće kobasice od divljači - ističe Božić te najavljuje da će uskoro u ponudi imati i kvasac.

Narudžbe prima na dedaideposvetu@gmail.com, a pošiljka stiže na kućna vrata, uz besplatnu dostavu. Vviše informacija možete pronaći na Facebook stranici Đurina Hiža. stranici Đurina Hiža.

#OPG#DOSTAVA HRANE

Izdvojeno

03. lipanj 2020 01:23