Overlay
U pravi čas!

Zara ima prvu celebrity kolaboraciju, a izbor uistinu nije mogao biti bolji - pao je na multitalentiranu Charlotte Gainsbourg. Zavirite u kolekciju!

Piše Marija Mlačić
Foto Luca Carlino/AFP
13. listopada 2021. - 22:25

U modnom svijetu postoji trend da veliki brendovi, od high end do high streeta, redovito rade kolaboracije sa slavnim osobama. Neobično je stoga, da Zara koja ne samo da prati, već i uspješno prilagođava suvremena strujanja sebi i svojim potrebama do sada nije napravila neku takvu suradnju. Razmišljali smo tko bi mogao biti ta osoba jer za prvi put su morali naći neko zvučno ime. Influencerica jednostavno ne bi bila dovoljno jaka, pjevačice i glumice mahom nemaju svoj stil već ih odijevaju stilisti. Trebala im je ikona i konačno su je našli. Zara je izbacila svoju prvu kolaboraciju s Charlotte Gainsbourg.

O njenom stilu su napisani brojni tekstovi, ima rijetko viđeni pedigre, pjevačica je, fotografkinja i glumica, a ove godine, kako bi cijela stvar bila još prikladnija na festivalu u Cannesu prikazan je i njen debitantski dokumentarac o svojoj majci, jednoj i jedinoj Jane Birkin.

Film nazvan. 'Jane by Charlotte' već u naslovu se referira na poznati film 'Jane B. for Agnes V.' u kojem je slavnu glumicu i pjevačicu intimno prikazala legendu dokumentarizma Agnes Varda. Baš kao i u uratku iz 1988. autorica se ne skriva iza kamere nego dopušta gledateljima da upoznaju i nju, a baš kao i u filmu iz 1988. ona se ne trudi prikazati kronološki ni faktografski život svoje majke što bi za gotovo svakog gledatelja zainteresiranog za film bilo suvišno nego otkriva neku njenu manje poznatu stranu.

image
Starpix/AFP

Prvenstveno, to je film o nekonvencionalnom majčinstvu, a razumjet će ga svi koji su odrastali uz majke kojima su se oduvijek mogli samo diviti, kojima su one bile uzor. Majke tako velike da bi njihova djeca mogla čitavoga života provesti u njihovoj sjeni, a tako snažne da se svakim danom trude svojim kćerima dati krila, samopouzdanje i vjeru u sebe. Jane u filmu kaže ipak kako se ponekad brine je li bila dovoljno dobra, je li bila previše prijateljica, djetinjasta u svom odgoju, ali ako je vjerovati rezultatima, tim brigama nema mjesta.

Charlotte nije stekla zvjezdani status koji je Jane imala, ali je u kontekstu glume možda i nadmašila. Ne mjeri se u krajnjoj liniji sve popularnošću, a samo uloge u filmovima Larsa Von Triera pokazuju puninu njenog talenta.

Osim slavne majke na njezin je život neizbrisiv trag ostavio i odnos s ocem Sergeom Gainsbourgom. Jedna od najromantičnijih, eksplozivnijih, strastvenijih priča 20. stoljeća rezultirala je rođenjem male Charlotte. Koliko su se voljeli njeni roditelji, toliko je i njen odnos s njima bio dubok i na neki način odrasli, uvijek su je tretirali kao sebi ravnu, a to se uvijek vidi i u odrasloj dobi.

Čak i kolekcija odjeće, nešto što bi se nekome moglo učiniti trivijalno, za Charlotte je prilika da kaže neke promišljene i lijepo složene misli. Među komadima u novoj kolaboraciji našlo se i dosta samta što je direktni homage njezinome ocu čije je hlače i košulje od tog materijala rado krala, ali je njezin najvažniji element jeans.

Iako obožava traperice Gainsbourg je priznala da nikad nije našla savršeni par, a sam bog zna da je pokušavala. Zato je sada dobila priliku da dizajnira ne jedan, već dva modela iz kojih ne namjerava izlaziti, a osim hlača, tu su i savršeni crni kožni ruksak, puloveri, sakoi, čak i prozirni grudnjak. Ukratko, čini se da nikad nije bilo lakše izgledati kao modna ikona. Kažu da se stil ne može kupiti novcem, ali nikad nismo bili bliže tome da to uspijemo.

Izdvojili smo nekoliko komada iz Zarine kolekcije nastale u suradnji s Gainsbourg koji su nam se posebno svidjeli.

image
baloner, 699,90 kn
image
blejzer, 799,90
image
majica, 119,90
image
tailored straight jeans, 299,90 kn
image
kožne čizme, 1.199,90 kn
image
kožni ruksak, 1.299,90 kn

Pratite Stil i na Instagramu!

24. travanj 2024 11:54