Overlay
Poznata stilistica

Za izgraditi stil ponekad je potrebno minimalno: ova Talijanka prava nam je modna inspiracija, u svojoj jednostavnosti oduševljava

Foto Shutterstock
19. rujna 2020. - 12:14

Talijanka Diletta Bonaiuti već je godinama jedna od najpoznatijih europskih influencerica, uz to i živi dokaz da je za izgradnju prepoznatljivog stila ponekad dovoljno - minimalno.

Stilistica i modna konzultantica, između ostalih, i u kampanjama za Mango, Bonaiuti se u modu zaljubila već od malih nogu. Kako je ispričala za talijanski Elle, cijelo je njeno putovanje do jedne od "it" cura na Apeninskom poluotoku počelo u Firenci, gdje je rođena i u kojoj je odrasla.

Tijekom studija ekonomije i menadžmenta konobarila je u jednom kafiću koji je u svom sklopu imao butik LuisaViaRoma, u kojemu su prepoznali njenu ljubav prema modi, a jedan od prvih poslova bio je za American Apparel. Postala je stilistica čiji je rad uskoro prepoznat u modnim krugovima. Cilj joj je, bio i ostao, odjeću učiniti zabavnom, a opet svakodnevnom, ekscentričnom, ali nosivom. 

Njen je pak osobni stil vrlo jednostavan. Dok je prije njegovala šarene dezene, ženstvene krojeve i retro detalje, Bonaiuti se odlučila za stilski minimalizam s dozom tajanstvenog seksepila. Tako se i izdvojila od drugih talijanskih influencerica, Gilde Ambrosio, Giorgie Tordini i Chiare Capitani

Ne krije koliko je i rodni grad utjecao na njen stil. Sa suprugom i sinčićem stanuje u centru Firence, u stanu u kojemu "svaka stolica, svaki stolić ima svoju priču". U tu je priču Bonaiuti utkala i svoju modu, tako klasičnu, a opet tako modernu i nosivu.

A u moru objava na Instagramu koje se sastoje od brze mode i još bržih trendova, Diletta Bonaiuti nam je pravo osvježenje. Klasične traperice, klasičan sako i klasičan kaput, bluze i puloveri u zanimljivim bojama, decentan nakit i potpetice u kojima "se može", saten i svila te retro komadi uz par vječnih modela naočala i torbica - ova je Talijanka primjer jednog novog vala koji nam se tako sviđa.

16. travanj 2024 10:32