Overlay
kopirajte stajling

Treba li vam doza retro-inspiracije? Nadahnite se fotografijama ikona 70-ih i zablistajte poput legendarnih ljepotica

Piše Stil
Foto Shutterstock
13. kolovoza 2020. - 11:22

Znalci su jednom rekli da se izmjene trendova u modi događaju ciklički, mi ih ni ne pokušavamo dokučiti. Dođe nam upravo kao iznenađenje ući u trgovinu i vidjeti koja je dekada ove sezone ponovno "in".

Traperice na tregere? Ok, 90-e. Volani i trapez? Vidimo vas, 70-e. Suknjice a-kroja i romantične bluze? 60-e preskačemo, hvala. Točkice? Čini li se i vama da su 50-e nekako stalno prisutne?

Bilo kako bilo, modnu inspiraciju u prohujalim desetljećima ne traže samo oni bez pravog vizionarskog duha, svoje će kreacije kroz filter nostalgije provući i neka od najvećih modnih imena današnjice. Odjeća, stoga, koja do nas dolazi u obliku masovne ponude u šoping centrima, ne mora nam uvijek odgovarati ni pratiti naše trenutno raspoloženje.

Inspiraciju zato ne treba tražiti uvijek ni u izlozima. Idealan je trenutak za posegnuti u mamin ormar, iskopati tatin stari sako ili bakinu torbu. Volimo retro iz više razloga, koliko god nam ponekad isforsirano djelovao. Ovoga puta dodatno su nas u razmišljanju o 70-ima potaknule i fotografije najvećih ikona ovog neopterećenog, slobodnog razdoblja.

Neka vas u kombiniranju odjeće za plažu inspiriraju Bianca Jagger, Janice DickinsonFarrah FawcettLauren Hutton i Jerry Hall. U kupaćim kostimima bez podstave, kose netaknute sredstvima za stiliziranje i bez trunke opterećenosti tuđim pogledima... Tako i mi planiramo provesti ostatak ovog neuobičajenog ljeta.

15. travanj 2024 12:21