Overlay
komadi s naslovnica

Njujorška dizajnerica čiji nakit obožavaju Linda Evangelista i Beyonce predstavila radove splitskoj publici, nova kolekcija slijedi zanimljivu ideju

19. lipnja 2020. - 15:24

Mia Hebib, dizajnerica mostarskih korjena sa adresom u New Yorku, predstavila je u splitskom Muzeju grada dio kolekcije umjetnički oblikovanog nakita od plemenitih metala koji izrađuje u vlastitoj liniji nakita Oblik Atelier.

Svoj mali "salon" priredila je kao svojevrsni "dug", budući da joj je nakit još u ožujku izložen u ovom splitskom muzeju, ali ju je tada u dolasku na otvaranje izložbe spriječila rastuća epidemija koronavirusa. U ožujku je izložbu pod nazivom 'Splitu s ljubavlju' u istom prostoru također priredio njen otac, impresionistički slikar Adin Hebib, a sada je, eto, bila prilika da se Mia napokon predstavi splitskoj publici.

Splićanima i Splićankama je govorila o svom radu, svojoj njujorškoj manufakturi Oblik Atelje, kao vlastitoj liniji nakita i brendu koji je lansirala 2007. godine. Među posjetiteljima ovog modno-izložbenog događaja koji je protekao sa svim mjerama zaštite od epidemije, primjećena je zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš, voditeljica Odsjeka za kulturu Grada Splita Ivana Vidjak Bjedov, vlasnik hotela Vestibul Nenad Nizić i niz drugih, a među onima koji su nakit isprobali bila je splitska glumica Ana Gruica Uglešić.

- Moja nova kolekcija se vrti oko ideje crtanja sa žicom – kazala je Mia Hebib.

- Vesele me ti komadi jer su istovremeno dvo i trodimenzionalni, imaju neku lakoću i puno interesantnog međuprostora. Mene uvijek interesira linija, forma i prostor između. Ono što mi se najčešće događa je da jedan komad nakita vodi u drugi. Dok radim na izradi nekog komada često mi sine neka nova ideja, samo zato što sam na neki drugačiji način savila komad trake ili žice.

Onda to najčešće ostavim na stolu da „odleži“, dok nisam spremna u to udahnuti neku novu formu. Velike komade najčešće radim u mesingu ili srebru. Ponekad imam priliku raditi i u zlatu – priča ova dizajnerica koja se nakon zagrebačke Škole primijenjenih umjetnosti školovala na Savannah College of Art and Design, gdje danas surađuje kao mentor i stručnjak za dizajn. Ove godine joj se nakit prodaje i u Metropolitan Breuer Muzeju, u modernom krilu MET institucije.

Mia Hebib ostvarila je suradnju s modnim kućama Liz Claiborne, Henri Bendel, Tory Burch te BCB Generation, a izlagala je u Europi, Americi i Aziji. Na svojim su naslovnicama njen nakit objavili Vogue i Elle, o njemu pisali New York Post, Elle, In Style UK, New York Times Magazine, Larko Books, i-D Magazine…

Njen elegantan i minimalistički nakit vole ljubitelji profnjenog luksuza i kolekcionari, kao i osobe iz javnog života i medija, poput Linde Evangelista ili Beyonce.

24. travanj 2024 15:01