Overlay
budite u điru

Najveći modni trendovi za jesen i zimu: vraćaju se glamur i raskoš, no na svu sreću još uvijek vrijede i neki od prošlogodišnjih

Piše Marija Mlačić
23. rujna 2021. - 11:19

S prvim danima jeseni stiglo nam je i zahlađenje, stoga je pravi trenutak za podsjetiti se najvećih modnih trendova za jesen/zimu 2021/22, s kojima smo se upoznali još proljetos, tijekom tadašnje ture tjednova mode. Dobra je vijest da se dio trendova poklapa s prošlogodišnjima pa se ne moramo baciti u preveliki trošak za biti u skladu s modnim previranjima, no neki su ipak sasvim svježi pa će nam poslužiti kao dobra izlika za odlazak u kupovinu...

Lažno krzno

Iako smo kod nekih dizajnera još mogli vidjeti pernate jakne kao stvorene za šetnju kvartom kakve su nam vjerno služile tijekom lockdowna, svjedoci smo i velikom povratku krznenih kaputa. Givenchyjevi raskošni, Balenciagini kul ili pak Pradini retro, kaputi su u velikoj mjeri napravljeni od mahom lažnoga krzna. Osim jakni, krzno u različitim bojama se nosi i na ovratnicima, vrhovima rukavima ili kao dekoracija na kostimima što smo imali prilike vidjeti kod Saint Laurenta. Kada su u pitanju boje, klasične prirodne nijanse nadopunjene su otkačenijim izborom.

image
Unreal fur 2400 kn
image
Reserved, 459 kn
image
Reseved, 299,90 kn

Pletivo od glave do pete

Udobnost na koju smo navikli tijekom pandemije dizajneri su odlučili njegovati trendom koji zaokuplja njihov interes već drugu sezonu zaredom. Pletivo je i ove godine imalo važnu ulogu, a pretočeno je i u luksuznije i sofisticiranije komade kao što su haljine, suknje, kostimi... Dok smo prijašnjih godina vidjeli uglavnom kombinacije različitih komada od istog materijala i boje brendovi su si ovoga puta u tom smislu dali oduška i kombinirali i različito pletivo. Ako vam treba inspiracija pogledajte kako je to izgledalo na revijama Miu Miu, Chloé ili Fendi.

image
Anthroplogie, 767 kn
image
Reserved: džemper 199,90 kn, top 79,90 kn, hlače 159,90 kn

Disco 70-ih

Već smo ovoga ljeta vidjeli da se disco moda vratila kada smo i po high street dućanima mogli pronaći komplete crop-topova i hlača zvonolikog kroja s neobičnim psihodeličnim uzorcima. Na jesen se po tom pitanju ništa ne mijenja. Uzorci ostaju i to na suknjama kao kod Chanela, maramama povezanima oko glave kod Marnija i haljinama svih dužina. Istovremeno smo na revijama gledali i ultra kratke minice i midi lepršave haljine. Isto tako, nemojte se suzdržavati ni kada planirate što odjenuti na tulum ili neko svečano događanje. Isabel Marant i Moschino sugeriraju da ne morate biti Paris Hilton da zasjate u šljokičastom izdanju.

image
Zara, 299 kn
image
Zara, 299 kn

Prsluci

Modni svijet se već se neko vrijeme poigrava s prslucima. S jedne strane pletivo je i ovdje našlo svoj put do publike za idealan back to school look. S druge, na snazi ostaje i novo modno pravilo da se nose isključivo trodijelna odijela, a njihove prsluke možete nositi i same uz traperice. Ispod prsluka možete nositi što god poželite od sportske majice kratkih rukava do košulje, ali isto tako i ništa.

image
Zara, 299,90 kn
image
Sezane, 712 kn

Moderna raskoš

Na velika se vrata ove godine vratila raskoš. Nose se prozirni seksi komadi, perlice i resice zveckaju sa svih materijala. Ovaj stil nije rezerviran samo za noćni provod, metalik boje i brokat smo mogli vidjeti čak i na sportskim hlačama koje se kombiniraju s avijatičarskim jaknama, a ako je vjerovati inače uvijek minimalnom Celineu, haljine u takvim bojama se nose uz gumene čizme i kabanice čak i tijekom dana.

image
Zara, 599,90 kn
image
Anthropologie, 2500 kn

Pratite Stil i na Instagramu!

17. travanj 2024 22:50