Overlay
savršena kombinacija

Tikvice punjene kozicama i feta sirom pa zapečene u pećnici: isprobajte primamljivi recept i iskoristite tikvice dok ih još ima!

Piše Stil
Foto Shutterstock
6. listopada 2021. - 13:31

Cijelog smo ljeta uživali u tikvicama na sve moguće načine, ali nećemo dozvoliti da im sezona prođe bez velikog finala u vidu neodoljivo primamljivog jela s tim svestranim povrćem. Baš zato izdvajamo ovaj recept koij kombinira tikvice, feta sir i kozice. Idealna ljetna kombinacija sasvim će nam lijepo prijati i sad kad smo zagazili u jesen. 

Tikvice punjene kozicama

Sastojci:

6 manjih tikvica

200 grama feta sira

500 g repića kozica

1 luk srebrenac

1 crvena paprika

1 režanj češnjaka

4 rajčice šljivarice

1/4 vezice peršina

sol, papar, maslinovo ulje

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 210 stupnjeva. U tavi zagrijte 2 žlice ulja. Dodajte luk, papriku, komorač i češnjak. Kuhajte uz miješanje 5-6 minuta. Dodajte rajčicu pa kuhajte još 5 minuta. Začinite, maknite s vatre i pustite da se malo ohladi. Dodajte škampe i nasjeckani peršin. Izdubite tikvice pomoću žlice, dobivene ljuske natrljajte uljem i posolite. Napunite smjesom od povrća i pecite oko pola sata. Zagrijte gornju rešetku u pećnici, izvadite tikvice i napunite ih fetom. Vratite ih kratko ispod vrele rešetke da se sir zapeče, oko pet minu

18. travanj 2024 23:49