Overlay
Izlet za vikend

Svima nam je poznato da Vis krije neke od najljepših uvala i plaža, ali za ovu možda još niste čuli: izgleda spektakularno

Piše M. M.
Foto Shutterstock
16. srpnja 2021. - 14:57

Hodajući Splitom srećemo turiste koji nas pitaju za razne savjete. Jedan od njih je uvijek koje otoke posjetiti. Za Hvar svi znaju, tulumi na Carpe Diemu i u Hula Huli poznati su diljem svijeta. Nama je pak u glavi uvijek Vis, ali se nalazimo u dilemi. Hoćemo li ga sebično čuvati za sebe ili ćemo im preporučiti naš još uvijek relativno neotkriveni biser onako kako bismo htjeli da i nama netko da najbolju opciju kada ga upoznamo na putovanju?

 

Vis nije neki drugi otoci u potpunosti skriven i neotkriven, ali se isto tako ne može usporediti s Bračem i njegovim vikend naseljima ili Hvarom koji posjećuje svaki stranac željan zabave. Na Visu i u Komiži konobari će nas još uvijek prvo pozdraviti na hrvatskom, nećemo se sudarati s ljudima u gužvi, štoviše, sredina dana izgledati kao u pjesmi 'Podne', bez žive duše u njegovim uskim kalama.

 

Vis je najpoznatiji po svojim predivnim uvalama od kojih su neke, npr. Stiniva proglašavane najljepšima na svijetu. Međutim, ondje se mogu pronaći i brojne druge, manje razvikane, a jednako atraktivne plaže. Jedna od njih je predivna Pritišćina. Uvala s tek nekoliko kuća nalazi se na južnoj strani otoka zapadno od Komiže.

 

Okružena je stijenama, a na samom 'špicu' nalazi se šljunčana plaža. More je kristalno plave boje i nevjerojatno čisto, a dok se sunčate i plivate ispred vas se pruža spektakularni pogled na Biševo.  

 

Do uvale se može doći autom makadamskim putem koji nije najbolje uređen, tako da će vam najugodnije biti u nju uploviti brodom. S obzirom na to da se nalazi blizu Komiže, možete unajmiti brod na jedan dan pa se u kratkoj vožnjici zaputiti prema uvali. Ako krećete iz Visa ondje možete unajmiti automobil, a na putu stati u neku od vinarija ili Titovu špilju. Vis je uistinu šteta ne otkrivati u njegovom punom sjaju, a ako vam je skupo dovesti svoje auto (100 eura jedan smjera trajektom) postoje brojne druge opcije na koje se možete osloniti. 

Pratite Stil i na Instagramu!

19. travanj 2024 11:23