Overlay
Top 5

Nemate pojma što gledati? Najbolje serije sezone stižu nam baš na kraju ljeta: donosimo kratki pregled najnovijih TV aduta

Foto Shutterstock
16. kolovoza 2020. - 18:06

Do isteka ljeta ostalo je niti mjesec i pol dana, ali televizija nije ispucala sve adute. Štoviše, najzvučnije četiri serije sezone ostavljene su za kolovoz i rujan ne bi li popravile krvnu sliku kvalitetno varljivog TV ljeta. Predstavljamo vam "Lovecraft Country", "Lucifer 5", "The Boys" i "Ratched", a barem spominjemo još i "Raised By The Wolves" (3. rujna) u produkciji Ridleyja Scotta te "The Third Day" s Judeom Lawom, Naomie Harris i Katherine Waterston (14.9.).

LOVECRAFT COUNTRY (16. kolovoza, HBO)

Jordan Peele (kinohitovi “Bježi!” i “Mi”) nije se baš proslavio na malim ekranima kreirajući novu “Zonu sumraka”, ali ovo djeluje kao prava stvar. Peele je kreator serijske ekranizacije romana Matta Ruffa iz 2016. u čast legendi SF-a i horora H.P. Lovecraftu. Čudovišta iz ove i one mašte vrebaju na mladog Afroamerikanca (Jonathan Majors iz filma “Posljednji crnac u San Franciscu”) kad krene na put diljem Amerike pedesetih u potrazi za ocem. Bježi!



LUCIFER 5 (21. kolovoza, Netflix)

U petoj sezoni Lucifer Morningstar (Tom Ellis), taj zgodni vrag u “paklu” modernog L.A.-a, imat će posla s najvećim izazovom dosad – izopačenim bratom blizancem Michaeom (također Ellis). “Lucifer” ne bi dogurao ovako daleko da ga nije kupio Netflix nakon Foxova otkazivanja na kraju treće sezone, računajući da “crime solving devil” ima još fanova. Dobro su izračunali, a možda se i preračunali – peta ipak neće biti posljednja sezona, već šesta. Kvragu da?



THE BOYS 2 (4. rujna, Amazon Prime Video)

Čuli smo da kmečite i jadikujete kad će druga sezona, pa izvolite, vidimo se 4. rujna. Bila je to najava u stilu anarhične serije koja je za superheroje malog ekrana napravila efekt “Kick-Assa” i “Deadpoola” za kino-superjunake. Druga sezona dovodi pojačanja u ekipi Boysa (The Female), ali i timu superjunaka (Stormfront). Zanimljivo, Stormfront je u stripu muški lik, a u seriji je – ženski. “The Boys” do treće sezone možda postanu “The Girls”.



RATCHED (18. rujna, Netflix)

Serijski prednastavak Oscarom nagrađenog filmskog klasika “Let iznad kukavičjeg gnijezda” fokusira se, kako naslov najavljuje, na nezaboravnu medicinsku sestru iz umobolnice. Nakon oskarovke Louise Fletcher sestru Ratched igra Sarah Paulson u seriji koja otkriva “origin story” titularnog lika i naginje stiliziranom hororu, a ne drami kao film. Plakat, za svaki slučaj, ponosno ističe da “Ratched” potječe od kreatora “American Horror Story” (Ryan Murphy).

19. travanj 2024 04:15