StoryEditor
VaterpoloGospari odlučni

Finalna serija kreće u Gružu, Jugaši nabrijani: Ovaj trofej je naš!

Piše tonči vlašić
8. svibnja 2021. - 13:05

Mjesta odluke su ista peti put za redom, ista kao i u šesnaest od dvadeset i devet prethodnih finala – Gruž i Sava. 

Prvi put je tako bilo u prvenstvu Hrvatske 1995. godine. Majstorica na Savi je odlučivala. Mladost je slavila. Iako je Mladost dobila i iduća dva finala protiv Juga, danas je 10:6 u finalima za dubrovačkog velikana.

Jug Adriatic osiguranja i Mladost – uistinu veliko finale, jer su to dvije naše najbolje momčadi. Samo pregled njihovih dostignuća u posljednje vrijeme potvrđuje tu konstataciju, a kad se uzme u obzir što su sve napravila ta dva kluba u povijesti, nema jačeg nacionalnog finala od finala hrvatskog prvenstva.

Naslov prvaka Hrvatske je Jugašima spas sezone. Prethodna dva finala je izgubio, ono Kupa Hrvatske upravo od Mladosti, a finale Regionalne lige od Radničkog iz Kragujevca u domu zagrebačke Mladosti.

- I da smo osvojili oba trofeja, i Kup Hrvatske, i Regionalnu ligu, i tad bi imperativ bio osvojiti naslov prvaka – uglas će Jugaši, koji imaju ‘tonu’ što bivših, što sadašnjih reprezentativaca (Toni Popadić, Loren Fatović, Luka Lončar, Xavi Garcia, Hrvoje Benić, Paulo Obradović, Alex Obert, Daniil Merkulov i Alex Papanastasiou, potonja tri su reprezentativci SAD-a, Rusije i Grčke). Ne zaostaje po tom pitanju Mladost (Luka Bukić, Lovre Miloš, Josip Vrlić, Ivan Marcelić, Andro Bušlje, Ante Visković, Franko Lazić, Cosmin Radu i Konstantin Kharkov, potonja dvojica u kapici Rumunjske odnosno Rusije).

Sve to govori kakvo je finale, a što nas očekuje u finalnoj seriji? Velika borba, bez sumnje, koja će proći u jednom nesvakidašnjem ambijentu. Bez gledatelja. Šteta.

Igra se na tri pobjede. Prvi čin finala je ove subote u Gružu od 17 sati uz izravan prijenos na drugom programu HTV-a. Druge utakmica je u Zagrebu 12. svibnja, a treća u Gružu 19. svibnja. Subota, 22. svibnja i srijeda 26. svibnja rezervirani su za eventualnu četvrtu odnosno petu utakmicu finala.

Prvu utakmicu finala sudit će hrvatsko talijanska kombinacija, Dragan Štampalija iz Šibenika i Raffaele Colombo iz Coma. ∙  

item - id = 1097116
related id = 0 -> 1104463
related id = 1 -> 1103348
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2021 15:35