StoryEditor
Tenisindian wells

‘Peti Grand Slam‘ otkazan zbog straha od širenja koronavirusa: Razočarani smo, ali zdravlje i sigurnost zajednice je na prvom mjestu

Piše P. S.
9. ožujka 2020. - 09:14
AFP

Zbog straha od širenja korona virusa otkazan je teniski turnir u Indian Wellsu. Veliki je ovo šok za teniski svijet, mnogi igrači već su bili na poprištu turnira u Južnoj Kaliforniji kada ih je zatekla ovakva odluka organzatora.

Kvalifikacije su trebale početi danas, a glavni turnir u srijedu, no organizatori su odličili otkazati ovogodišnji "peti Grand Slam" turnir sezone zbog opasnosti od širenja virusa na događaju koji tijekom dva tjedna okupi gotovo pola milijuna gledatelja.

Još ranije su organizatori najavili stroge mjere predostrožnosti, zabranu davanja autograma, rukovanja, skupljači loptica su trebali nositi rukavice... A sada su otišli i korak dalje i sasvim otkazali jedan od najvećih teniskih turnira u kalendaru.

Postojala je i opcija da se igra bez gledatelja, no organizatorima to nije bilo prihvatljivo.

- Razočarani smo jer smo primorani donijeti ovakvu odluku, ali zdravlje i sigurnost zajednice je na prvom mjestu. Vidjet ćemo postoji li opcija da se turnir igra tijekom godine u nekom drugom terminu - rekao je Tommy Haas, direktor turnira.

#INDIAN WELLS#KORONAVIRUS

Izdvojeno

02. srpanj 2020 13:34