StoryEditor
Tenismlada nada

Tenisačica iz Brela postala ambasadorica UN-a:  ugrizao je nedavno pas, a ona razmišlja kako nahraniti gladnu djecu

25. ožujka 2020. - 11:41
Mlada tenisačica iz Brela ambasadorica je UN-aPrivatni album

Pandemija koronavirusa poharala je novinske stupce diljem svijeta, ali događaju se u životu i neke druge, “obične”, ali ipak intrigantne situacije. Tako je hrvatsku tenisačicu Marianu Dražić, po mnogima jednu od najljepših na Touru, ugrizao pas.

– Malo me još peče, nije strašno, ali smeta mi – kazala nam je Mariana.

Kako se to dogodilo? Gdje?

 – Bila sam doma, u Brelima. Kako je ova situacija u oko koronavirusa, mnogi u Brelima ne vole nikoga vidjeti na ulici. Ne osjećam se baš sigurno trčati tuda, da me netko još ne pogodi kamenom ili nešto slično. Stoga sam se odlučila trčati prema Baškom polju – počela je priču Mariana i nastavila:

– Tamo je sigurno, nema žive duše, mislila sam. Ali dok sam trčala naišla sam na neku ženu s dva psa, jedan veći poput boksera, drugi crni, manji. Nisam je nikad vidjela, a znam praktički sve ljude iz okolice. Uglavnom, manji je pas počeo skakati po meni, nisam odmah ni primijetila da me ugrizao, ali počelo me peckati. Otrčala sam još desetak minuta i vratila se na to mjesto, žene s psima više nije bilo. A radi se o takvom prostoru da nije mogla samo nestati, morala je doći od negdje sa strane, automobilom. Pitala sam i susjede, nitko ne zna za nju.

Jesi li bila u liječnika?

 – Dogodilo se to u ponedjeljak, zvala sam ih, ali su mi savjetovali da ipak dođem u utorak u liječnika opće prakse primiti cjepivo protiv tetanusa.

Smeta li ti to sada za treniranje?

– Sada ionako nema turnira pa ne forsiram. Tu u Brelima imamo dva terena na kojima sam ja i počela igrati tenis, ali kako je na snazi zabrana ne želim riskirati, ima vremena za reket. Radim na kondiciji s ocem Darkom (bivši hrvatski nogometni reprezentativac, hajdukovac, sada trener Zmaja iz Makarske, nap. a.), on zna posao, s njim sigurno neću “ispasti” iz forme.

Čuješ li se s kolegama u Italiji, kako je tamo?

– E to je zanimljivo, u njih je situacija s koronavirusom puno lošija nego u nas, ali nisu u sportu uveli tako rigorozne zabrane kao mi. U nas su tereni zatvoreni, a njihovi tenisači koji su u top 800 u profesionalnom tenisu ili među 100 najboljih juniora imaju pravo trenirati na terenu dva sata dnevno, a imaju i posebnu dozvolu za pola sata trčanja dnevno.

A da ne bi sve bilo baš u mračnom tonu, negativnom, evo i jedne lijepe, prekrasne priče s našom Marianom koja je postala ambasadorica UN-a.

– Riječ je o projektu “World Food Programme” kojemu je cilj nahraniti gladnu djecu u svijetu. Funkcionira po principu donacija. Ja sam odabrana kao vođa tima u koji se mogu uključiti svi, a donira se 40 centi dnevno koliko je potrebno za jedan obrok. Ta se hrana gladnima baca iz aviona padobranima.

Na koji će način to konkretno funkcionirati?

– Postoji aplikacija “ShareTheMeal” koja se može “skinuti”, a može se pristupiti i putem Facebooka. Na meni je da promoviram projekt i da se tako moj tim donatora povećava.

Kako su došli do tebe?

– Zvala me UN-ova djelatnica iz marketinga. Ne poznajemo se, ali svakodnevno primam brojne ponude, imam kontakte, ovo mi se doista svidjelo jer sam uvijek željela pomagati djeci na neki način. Problem s koronavirusom je trenutno na prvom mjestu, ali proći će, nadam se. A problem gladne djece je postojao i prije, nažalost će i ostati. Stoga se nadam se ljudi neće sada samo odmahnuti rukom, već da će mi pomoći da damo svoj mali doprinos... – kazala je naša mlada tenisačica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. rujan 2020 06:02