StoryEditor
Tenisna raspolaganju 2600 ulaznica

HTS uputio prosvjednu notu ITF-u: zbog uređenja stadiona u Lilleu kasni se s terminima treninga pred finale Davis Cupa

17. listopada 2018. - 19:25
davis_izvlacenje2-130918

Od 23-25. studenog, u Lilleu će se održati finalni meč Davis Cupa između Francuske i Hrvatske. Shodno pravilima ITF-a, Hrvatski je teniski savez dobio 10% ukupnog broja ulaznica. Ili konkretno: 2.600 ulaznica (dvorana Pierre Mauroy u Lilleu za ovu će prigodu imati kapacitet 26.429 mjesta).

Podrška navijača iznimno je bitna za našu reprezentaciju. Vidjelo se to najbolje u meču protiv SAD-a, u Zadru. Za hrvatske navijače smo osigurali ulaznice u tri cjenovna razreda (po 340, 570 i 1.520 kn). Nismo uzeli najjeftinija mjesta (25 eura), jer su loše pozicionirana i slabije se vidi. Naši navijači karte mogu kupiti na portalu ulaznice.hr ili u aranžmanu kod turističke agencije Bantours. U Lilleu će biti i posebna zona za hrvatske navijače - najavljuje predsjednica HTS-a, Nikolina Babić.

- Prodaja ulaznica je dobro krenula. Hrvatski navijači pokazuju izniman interes za finale Davis Cupa. Prodaja je započela u ponedjeljak i u nepuna dva dana prodano je 700 ulaznica - prisnažio je novoimenovani izvršni direktor HTS-a, Mislav Galić.

Hrvatski tenisku savez uputio je prosvjednu notu ITF-u, jer će hrvatski tenisači prvi trening imati tek u srijedu (21. studenog), a ne dan ranije kako pravila Davis Cupa predviđaju. No, ITF je prihvatio obrazloženje Francuskog teniskog saveza, koji se pravdao organizacijskim problemima pripreme terena. Naime, vikend prije Davis Cupa, na istom će se mjestu igrati utakmica ragbi reprezentacija Francuske i Argentine.

Osim detalja vezanih uz finalni ogled Davis Cupa, HTS je predstavio i dvije nade hrvatskog tenisa: Antonia Ružić najbolja je europska juniorka (do 16 godina) dočim je Mili Poljičak drugi na rang-listi najboljih europskih tenisača do 14 godina i prvak Europe u paru.

- Super je osjećaj biti najbolja tenisačica Europe u svom uzrastu. Počela sam trenirati s pet i pol godina. Bila sam u dvojbi hoću li se baviti gimnastikom, skijanjem ili tenisom. Na koncu me tata odveo na tenis - priča Antonia.

- Ostvareni su mi rezultati veliki poticaj za nastavak karijere. Znam da je predamnom puno rada i odricanja. Teniski su mi uzori Rafael Nadal i Mate Pavić. Nadal zbog stila igre i činjenice što je veliki radnik. Mate mi je pak puno pomogao u karijeri - kazao je 14-godišnji Mili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

03. prosinac 2020 01:49