Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor

Znak zahvale za njihovu žrtvu i napore: Brighton donira tisuću ulaznica za zdravstvene djelatnike

Piše Hina
25. ožujka 2020. - 13:48
AFP/Glyn Kirk

Engleski prvoligaš Brighton donira najmanje tisuću ulaznica za djelatnike britanske zdavstvene službe (NHS) u znak zahvale na njihovim naporima u borbi protiv koronavirusa. Engleska Premier League je trenutačno prekinuta najmanje do 30. travnja nakon što je pandemija koronavirusa blokirala gotovo cijeli svijet. 

Izvršni predsjednik Brightona Paul Barber je izjavio da je donacija ulaznica za utakmice jedan način da se pokaže koliko cijene djelatnike NHS-a koji bi uskoro, upozorio je engleski premijer Boris Johnson, mogao postati preopterećen zbog sve večeg broja oboljelih i preminulih od virusa COVID-19.

- Ovo je samo jedan mali način da iskaženo zahvalnost za djelatnike NHS-a koji su na prvoj liniji bojišnice, boreći se za sve nas i da im damo nešto čemu se mogu radovati - izjavio je u srijedu Barber.

- Naravno, naša najveća potpora NHS-u i našim herojima je da slijedimo ključne vladine upute o socijalnom distanciranju, samoizolaciji, higijeni - dodao je.

Brighton je pozvao i druge klubove Premier League, EFL-a, Škotske i Sjeverne Irske da se uključe u ovu akciju. I Bournemouth je obećao da će donirati najmanje 1.000 ulaznica.

#BRIGHTON

Izdvojeno