Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Strani nogometkršili pravila

Samo dva od prvih deset su za ‘građane‘: osam engleskih klubova traži da se Cityju zabrani igranje u Ligi prvaka iduće sezone

Piše Hina
25. ožujka 2020. - 13:10
AFP/Paul Ellis

Osam vodećih klubova Premier League traži od Sportskog abritražnog suda (CAS) da se Manchester Cityju zabrani igranje Lige prvaka sljedeće sezone, piše u srijedu "Daily Mail"

Jedina dva kluba iz prvih deset koji nisu to tražili su Sheffield United i City, dok su za zabranu između ostalih Liverpool, Manchester United, Tottenham, Arsenal i Chelsea.  Među prvih deset su još Leicester City, Wolverhampton, Tottenham i Burnley.

UEFA je u veljači isključila City iz Lige prvaka na dvije godine i kaznila ga novčanom kaznom u visini od 25 milijuna funti zbog ‘ozbiljnog kršenja’ Financijskog Faira Playa. City je odbacio sve optužbe i odmah je najavio da će se žaliti na tu odluku što je i napravio.

Ovih osam klubova strahuje da će zbog žalbe uz krizu koju je uzrokovao koronavirus, odluka o isključenju Cityja biti odgođena i da će se još uvijek aktualni engleski prvaci moći natjecati u Ligi prvaka sljedeću sezonu.

- Što je previše, previše je. Dugo je City uspijevao kršiti pravila i izvlačiti se na štetu najmanje jednog kluba koji se nije mogao plasirati u Ligu prvaka. Postoji strah da bi mogli izbjeći kaznu što bi bilo previše - izjavio je za "Daily Mail" jedan od dužnosnika klubova koji su predali žalbu.

City je na korak od plasmana u četvrtfinale Lige prvaka nakon što je u osmini finala  u gostima pobijedio Real Madrid 2-1.

#MANCHESTER CITY

Izdvojeno