StoryEditor
Rukometveliki pad

Červar se na svoj osebujan način oprostio od izborničke klupe: Svima od srca zahvaljujem, bio bih sretniji da sam otišao s boljim rezultatom

Piše PSD.
25. siječnja 2021. - 22:41
Petr David Josek/AFP

Hrvatska rukometna reprezentacija nije se uspjela plasirati u četvrtfinale svjetskog prvenstva u Egiptu nakon što je susretu posljednjeg kola drugog kruga izgubila od Danske sa 26-38 (15-17). Hrvatskoj je za prolaz igrala samo pobjeda, no upisala je težak poraz pa uz Dansku dalje ide i Katar.

Nakon susreta za program RTL-a oglasio se hrvatski izbornik na odlasku Lino Červar.

- Ja sam rekao da su oni favoriti i pred utakmicu. Bez naših stožernih igrača koji nisu ovdje i onih koji jesu ovdje, nije bilo za očekivati da ćemo se oduprijeti Danskoj. Na početku smo se dobro držali, ali kasnije nije išlo i izgubili smo. Što na kraju reći, Danska je jača - započeo je Červar.

Upitan je Červar je li mu žao što odlazi na ovakav način?

- Ovo nije neuspjeh za mene. Jedino mi je možda žao što sam prenaglio s izjavom. Kad volimo nekoga koji nas voli, to nije neka zasluga jer to i grešnici rade. Mi bismo trebali činiti dobro onome koji nas želi poniziti. Osobno mislim da nam bez milosrđa neće biti dobro u društvu. Ono je jako bitno da naše društvo uspije - dodao je Červar u svojoj izjavi.

Pokušao je rezimirati koji je razlog ovakvog pada Hrvatske nakon europskog srebra osvojenog prošle godine.

- Vrlo dobro znate i gledali ste utakmice na kojem smo bili najbolja reprezentacija. Fale nam stožerni igrači. Duvnjak je imao koronu, neki dan je bio bolestan. Karačić je neizliječen, ali htio je pomoći. Cindrića nema, Stepančića nema. Na koje ste igrače mislili da će biti bolji? Možda na malog iz Nexea da će biti bolji? Mali Martinović je veliki talent, ali on još nije spreman za pobijediti Dansku. Kao i Halil. Ja sam mislio da je možda bolje ovdje doći s mladima da stasaju, da steknu iskustvo. Napravilo se što se napravilo. Bili smo doprvaci Europe, treba imati razumijevanja.

Ima li poruku za igrače za kraj?

- Poručio bih svim klubovima i savezu da trebamo pomoći klubovima. Svi misle da ćemo ovdje osvojiti zlato, a to je nerealno. Mi moramo imati jake klubove koji će proizvoditi nove Duvnjake, nove Karačiće. Koristim priliku da se zahvalim svim ljubiteljima rukometa. Svima od srca zahvaljujem, a bio bih sretniji da sam otišao s boljim rezultatom. Sada imam vremena da se više posvetim obitelji. Sada malo odmora, neću se posve oprostiti od rukometa - zaključio je Červar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. veljača 2021 11:14