StoryEditor
Ostalopokrenuli kampanju

Nadal i Gasol pozvali na prikupljanje 11 milijuna eura: Sada je trenutak kada vas ne smijemo iznevjeriti

Piše Hina
27. ožujka 2020. - 08:26
AFP/Pedro Pardo

Jedan od najboljih tenisača svijet Španjolac Rafael Nadal pozvao je u četvrtak španjolske sportaše da pomognu skupiti 11 milijuna eura kojima bi se kupila zaštitna oprema u borbi protiv koronavirusa koji je u njihovoj domovini oduzeo više od 4.000 života.

- Mi sportaši smo to što jesmo zahvaljujujući vašoj potpori. Sada je trenutak kada vas ne smijemo iznevjeriti - rekao je 33 godišnji Nadal u objavljenom videu na Twitteru.

U četvrtak je broj oboljelih u Španjolskoj porastao 18 posto na više od 56.000.

Nadal je rekao kako je razgovarao s Pau Gasolom, košarkašem iz NBA lige, o tome što mogu učiniti kako bi pomogli dok sjede doma i gledaju loše vijesti. Sjetili su se da bi mogli pomoći preko Crvenog križa u nabavi zaštitnog materijala zdravstvenim radnicima i kako bi pomogli najugroženijim obiteljima u Španjolskoj. U kampanji će nastojati prikupiti 11 milijuna eura.

Dodao je da su on i 39-godišnji Gasol već dali svoj doprinos.

- Došao je trenutak da svi zajedno ostvarimo svoju najveću pobjedu - istaknuo je Gasol objavivši na Twitteru račun na kojeg ostali sportaši mogu uplaćivati donacije.

Oni su se tako priključili drugim sportašima koji su uplatili novac u kampanji pokušaja suzbijanja koronavirusa u najugorženijoj zemlji nakon Italije.

Real Madrid je priopćio kako će njegov stadion Sanatiago Bernabéu biti korišten kao improvizirano skladište za prikupljeni materijal dok su kapetan momčadi Sergio Ramos i njegova supriga Pilar Rubio donirali 264.000 maski i 15.000 paketa testova na koronavirus preko humanitarne organizacije UNICEF.

#KORONAVIRUS SPORTAŠI

Izdvojeno

29. svibanj 2020 00:35