StoryEditor
Ostalosuradnja koja se nije ostvarila

Kobešćak, posljednji Suknov trener, biranim riječima govori o najboljem vaterpolistu svijeta: Sve je radio brže, bolje, lucidnije i jednostavnije nego drugi

Piše SN
20. svibnja 2019. - 17:29

Iako nažalost nije nikada zaigrao pod kapicom Juga CO tijekom mandata sadašnjeg trenera Vjekoslava Kobešćaka, aktualni strateg jugaša je trenirao Sukna ove sezone. U ritmu u kojem je Sandro bio, po malo posebnijem programu, iako je bilo i razdoblja rada “punim gasom”, pišu Sportske novosti.

U svakom slučaju, Vjekoslav Kobešćak ostaje ubilježen kao posljednji trener Sandra Sukna.

- Prvi put sam čuo za, kako su pričali, ‘nekog čudesnog malog iz Cavtata’, dok je stvarno bio vrlo, vrlo mlad, kadet, na putu prema juniorima. No, znate kako je s mladim talentima, kada negdje netko iskoči, brzo se šire svakojake priče i dok se sami ne uvjerite te dok ne prođe neko vrijeme, ne donosite sudove. Nekako u doba kada sam ja prestao igrati, pa sam se posvetio radu s mladima i ti su mi uzrasti bili tada najzanimljiviji, onda sam tek stvarno uočio Sandra. To je bilo 2007. On vrlo mlad, ali vidjelo se da nije kao i drugi. On je sve radio malo drukčije, bolje, brže, jednostavnije, lucidnije. Glava mu je sva bila u vaterpolu, a tijelo izvanserijsko sportsko s tek, eto, kasnije će se ispostaviti, tom srčanom manom. No, Sandro Sukno je bio poseban igrač kojeg je teško opisati. On je radio razliku u bazenu. Imao je ono nešto što se ne da ni naučiti, to imate u genima.

#SANDRO SUKNO#VJEKOSLAV KOBEŠĆAK

Izdvojeno

3. svibnja 2020. - 21:18