StoryEditor
Ostalopromocija

Do prekida su imale stopostotni učinak: sinjske odbojkašice postale su prvakinje Prve B lige

Piše PSD.
26. ožujka 2020. - 09:00

Odbojkašice Sinja nove su prvakinje Prve B lige jug i to prije odigranih svih kola, što je izravna posljedica situacije vezene uz korona virus i preporuke Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu o prekidu svih natjecanja…

Prva B liga stigla je odraditi 17 kola, pri čemu su odbojkašice Sinja imale stopostotan učinak te su držale uvjerljivo prvo mjesto, stoga bi ovaj naslov svakako završio u njihovim vitrinama.

Sukladno odluci Upravnog odbora Hrvatskog odbojkaškog saveza o prekinu svih natjecanja tablica je postala i konačna, a to je ujedno Sinju donijelo i promociju u viši rang natjecanja, odnosno u Prvu A ligu. Ovaj uspjeh, što u svakom slučaju mora biti notirano, ostvaren je isključivo s domaćim igračicama.

Prva A liga, za razliku od dosadašnjeg natjecanja koje se igralo regionalno, okuplja klubove iz cijele Hrvatske i to je posljednji korak do Superlige, odnosno elitnog ranga natjecanja. Dakle u suštini Prva A liga je drugi rang natjecanja.

Klub su do sezone iz snova s trenerske klupe vodili Ivica Zorica i Anđela Babić koja je usto i igrala.

- Presretni smo svi u klubu zbog ovog uspjeha koji nam je prošle sezone izmaknuo u jednoj utakmici, ali kako smo obećali vratiti se još jači, tako smo i učinili. Čestitam prije svega svim curama na svemu što su pokazale, ali i zahvaljujem svima koji su na bilo kakav način doprinijeli da se ova odbojkaška priča održi sve ove godine - kazao je predsjednik kluba Ivica Zorica.

ŽOK Sinj ove godine slavi veliki jubilej. Naime, u 11. mjesecu 20. je rođendan kluba i sama činjenica da će ga dočekati igrajući u Prvoj A ligi, što je najveći uspjeh od osnutka, dovoljna je nagrada i satisfakcija za sve one koji su kroz klub prošli od prvih dana pa sve do sadašnjosti.

Sastav prvakinja: Ivica Zorica, Anđela Babić, Lara Čovo, Maria Blajić, Karla Jenjić, Katarina Kelava, Karmen Vitić, Lucija Vučković, Nika Tomašević, Tamara Kojić, Martina Marić, Hanna Bračulj, Karla Pavić, Andrea Bašić i Barbara Kojić. Još su igrale Magdalena Galić, Marija Samardžić, Lena Domazet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. srpanj 2021 08:43