StoryEditor
Hajdukmoćni bijeli

Ne treba ih guglati: U Hajduk stigla pojačanja vrijedna 18 milijuna eura!

25. rujna 2021. - 11:58

Da je prije godinu dana navijačima Hajduka netko rekao da će za njihov voljeni klub u jesen 2021. igrati Kalinić, Livaja, Subašić, Krovinović, Melnjak i Katić vjerojatno bi mu rekli da je lud.

No upravo se to događa. Predsjednik Uprave Lukša Jakobušić i sportski direktor Mindaugas Nikoličius odmah su ubacili u petu brzinu i u manje od godinu dana doveli jedanaestoricu igrača koji zajedno čine itekako respektabilnu postavu vrijednu, prema današnjoj procjeni Transfermarkta, 18 milijuna eura.

Kako je Jakobušić i najavio, doveli su igrače koje ne trebate “guglati”, sadašnje ili bivše reprezentativce, iskusne igrače, ali i one nešto mlađe. Uglavnom domaće, iako ima i stranaca za koje se vjeruje da će donijeti kvalitetu više. Jedni su došli na posudbu, a drugi kao slobodni igrači, uz iznimku Filipa Krovinovića, jedinog za kojega je plaćena odšteta.

Svi su oni prije 12 mjeseci bili raspršeni svuda po svijetu, a sada su se okupili u Poljudu s misijom da vrate Hajduku titulu prvaka, prvu od sada već davne 2005. godine.

Navijači u transu

Sve se zakotrljalo kada je Lovre Kalinić stigao na posudbu iz Aston Ville, taman na prijelazu iz prošle u sadašnju godinu. Dolasci Fossatija i Kačaniklića u veljači bili su samo zagrijavanje za glavnu stvar, a to je bio povratak Marka Livaje koji je bacio navijače “bilih” u trans.

Ljetos su Kalinić, Fossati i Livaja iznova potpisali, ostali su u Hajduku, a Jakobušić i Nikoličius paralelno su nastavili jačati momčad.

Da misle ozbiljno, pokazali su potpisom ne samo Krovinovića, već i iskusnog mađarskog internacionalca Gerga Lovrencsicsa, pa slovenskog reprezentativca Jana Mlakara, stoperskog dvojca Josip Elez - Nikola Katić, a vratili su i Josipa Vukovića. I tu se nisu zaustavili.

Dan za danom ovog su tjedna doveli srebrnog reprezentativca iz Rusije Danijela Subašića i povremenog reprezentativca Darija Melnjaka koji je prije samo pola godine igrao za Hrvatsku protiv Malte u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Eto, to je ta jedanaestorka.

Možemo je složiti u formaciju 4-3-2-1 ili 4-3-3, ovako nekako: Kalinić na golu, u obrani Lovrencsics, Elez, Katić i Melnjak, u vezi Fossati, Vuković i Krovinović te naprijed Kačaniklić, Livaja i Mlakar.

Odlična postava sačinjena samo od igrača koji su ove kalendarske godine odjenuli bijeli dres. Ima li još iznenađenja? Na klupi možemo dodati Danijela Subašića koji ionako dolazi u ulozi Kalinićeve rezerve, te četvoricu igrača koji su već bili pod ugovorom s Hajdukom, ali su igrali za druge klubove.

Ivan Ćalušić bio je u sada ugašenom Hajduku II, a Emir Sahiti, Lumbardh Dellova i Samuel Eduok na posudbama u Šibeniku, Prištini, odnosno Konyasporu.

Uglavnom, svi ovi zvučni transferi dodatno raspaljuju maštu navijača. Nikola Kalinić možda se vrati već ove zime i to mnogi gledaju kao sigurnu stvar, a velika je želja i Ivan Perišić iako možda nije realno da se on vrati već idućeg ljeta...

Ali, nikad se ne zna. Vidjet ćemo kakva još iznenađenja spremaju Jakobušić i Nikoličius.

Koliko ‘pizaju’ na Transfermarktu


Marko Livaja 3.500.000

Filip Krovinović 3.000.000

Lovre Kalinić 2.500.000

Jan Mlakar 2.000.000

Dario Melnjak 2.000.000

Nikola Katić 1.600.000

Alex Kačaniklić 1.200.000

Gergo Lovrencsics 650.000

Marco Fossati 650.000

Josip Vuković 650.000

Josip Elez 600.000
 

item - id = 1129946
related id = 0 -> 1136954
related id = 1 -> 1136834
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 07:23