StoryEditor
Hajdukdvostruki strijelac

Marin Ljubičić, od ‘tragičara’ do junaka u samo pet dana

23. srpnja 2021. - 08:52

Kraj patnje mladog Marina. Put Marina Ljubičića od „tragičara” do junaka bio je dug samo pet dana. 

U subotu je na startu prvenstva kod Lokomotive glavom promašio zicer za pobjedu i sam sebe više nego što je to javnost (mediji i navijači) napravila učinio nekakvim tragičarem jer je zbog toga zaplakao nakon utakmice. Međutim, time je samo pokazao koliko mu je stalo, da u okrutnom svijetu nogometnog profesionalizma još uvijek ima i malo romantike.

Hvala Bogu, ima nade za balun! A onda je nogomet sam pokazao zašto je najljepša igra na svijetu. Sinoć je bila iduća utakmica i 19-godišnji Ljubičić se prometnuo u velikog junaka važne pobjede „bijelih”. A nije uopće praktično trebao ni startati. Uskočio je na mjesto ozlijeđenog suigrača Stipe Biuka. Eto što ti je balun.

Prvo je Ljubičić oteo loptu, zatim dodao odličnom Sahitiju, pa na njegovu nesebičnu i spretnu asistenciju doveo svoju momčad u vodstvo. Baš se taj dvojac isticao posebnom energijom na terenu, agresijom su „ubijali” Kazahstance. A onda je još jednom Ljubičić pokazao što je nos golgetera. Osjetio je točno gdje će i gdje uopće može Lovrencsics uputiti loptu.

Na drugu vratnicu, iza obrane. No, da ne bude zabune, iskusni Mađar je obavio lavovski dio posla, treba mu odati priznanje. Ljubičić je apsolutno zaslužio ovacije kojima je ispraćen s travnjaka. Ako je ovaj put bilo suza Hajdukovog tinejdžera, bile su to radosnice. 

item - id = 1114668
related id = 0 -> 1129895
related id = 1 -> 1129878
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2021 01:23