StoryEditor
Hajdukdobar posao

Katalinić je bio u poziciji Subašića, kao povratnik iz inozemstva, a Melnjaka je trenirao u Slaven Belupu: ‘Trofej je cilj Hajduka, jasno je‘

24. rujna 2021. - 10:48

Ivan Katalinić nekoć je i sam je bio u poziciji  Danijela Subašića, kao povratnik iz inozemstva, iz Southamptona, a Darija Melnjaka je trenirao u Slaven Belupu.

- Ako nema Posavca, onda treba još jedan iskusan golman ako se želiš borit za trofej. Subašić je dobar posao.

Sad su to i Lovre i on?

- Ako je Subašić pristao bit rezerva to je za svaku pohvalu, da ti je takav čovjek i golman na usluzi u svakom trenutku. Jer, nedajbože da se šta Kaliniću desi, bitno je da je Subašić tu da ga zamijeni. To pokazuje ozbiljnost Hajduka ove sezone, ne želi ništa prepustit slučaju.

Rekao bi Jakobušić „nismo Subašića doveli da bude srebrni, nego zlatni”.

- Trofej je cilj Hajduka, jasno je.

Podsjeća nas na vaš povratak, jer vi ste se vratili bit rezerva, osamdesetih.

- Ja sam se vratio kad sam bio malo mlađi nego sad Subašić, da krenem u trenerske vode, ali i da budem na dispoziciji kao vratar. Kad se Pudar ozlijedio, ostali su Varvodić junior Tonći Mrduljaš kao treći vratar. Iako je Babin sin bio darovit Špaco Poklepović je tražio od mene da sjednem na klupu sa 34 godine. I u Torinu i u Krivoj Rogu protiv Dnjepra, ako se što Varvodiću desi. Nije trebalo, ali ja sam navukao rukavice i bio spreman.

To su potezi, kad klub na sve misli.

- Tako je. Subašić će bit veliko pojačanje na samo na terenu nego i u svlačionici, važno je to za atmosferu. Vratili smo svoju dicu, Livaju, Kalinića, Vukovića, Eleza i Subašić će s njima znati vodit svlačionicu i da strance upute di su došli i šta se od njih traži.

image
Vladimir Dugandžić/Cropix

‘Melnjak je dobar u obrani, a zna ići i naprijed kad treba’

Stigao je i Melnjak?

- Bio sam mu 2013. u Belupu trener. Uporan je i izdržljiv, dobro će doć. Skupio je iskustvo. On je baš lijevi bek, radi vrlo dobro obranu, a zna ić i naprijed kad je potreba.

Tu su i Čolina i Dolček lijevi bekovi?

- Ne bih ulazio je li namjera njih prodati, ali su i s Melnjakom izražene ambicije da se osvoji trofej.

item - id = 1129717
related id = 0 -> 1136954
related id = 1 -> 1136834
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 00:47