StoryEditor
Hajdukriječ trenera

Igor Tudor otkrio da se Jairo vraća i najavio utakmicu s Osijekom: Ja bih volio da dobijemo 1:0 golom iz kornera

4. srpnja 2020. - 17:15
Damir Krajač/Arhiva/Hanza Media

Hajduk u nedjelju na Poljudu dočekuje drugoplasirani Osijek. Utakmica je na rasporedu u 18.55 sati, a Bijeli bi pobjedom preskočili Osijek na ljestvici.

Ususret utakmici, Igor Tudor je održao konferenciju za medije.

Treneru Bijelih na samom početku postavljeno je pitanje hoće li igrati s trojicom ili četvoricom u zadnjoj liniji.

- Ne bih otkrivao taktiku, a i po meni je to manje bitno. Važnije su druge stvari, kao energija, stil, mentalni sklop i želja. Osijek je u dobrom momentu, uložili su veliki novac. Zrela su i iskusna ekipa, na svim pozicijama su izvrsno pokriveni. Cilj nam je pobijediti ih i preskočiti - rekao je Tudor i dodao da će Jairo sutra započeti utakmicu.

Osjeća li momčad pritisak?

- U Hajduku je uvijek pritisak. Ja osobno svaku utakmicu gledam kao izazov, a ne kao težinu. Sigurno ćemo biti zreliji u odnosu na posljednju utakmicu i mladi igrači koji budu igrali sigurno će se osjećati bolje nego protiv Gorice. Tamo im je bilo teško mentalno podnijeti pritisak. Očekujem dobru podršku publike i pobjedu.

Osijek je bez poraza od povratka na travnjake...

- To je momčad koja je dobro posložena i trener radi dobar posao. Mi smo u drami i velikim problemima, a ako ih pobijedimo preskočit ćemo ih.

Osijek ima i najboljeg strijelca lige...

- Igrači koji daju golove rade razliku i imaju vrijednost na tržištu. 'Devetku' i 'desetku' treba platiti, jer najčešće takvi igrači odlučuju utakmicu. Ja bih volio da dobijemo 1:0 golom iz kornera.

Nedostajat će vam Vušković...

- Ključ njegovog uspjeha je, osim nogometnih kvaliteta, i taj mentalitet. On je na utakmici kao i na treningu. To mu je veliki plus, zato i jest na radaru velikih klubova.

Nakon toga, pitanje Tudoru postavio je potpisnik ovog teksta. S obzirom na to da se Tudor u posljednje vrijeme često žalio da svi govore samo o lošim stvarima u igri njegove momčadi, bilo je u redu dati mu priliku da kaže nešto o tome i da izdvoji neke pozitivne stvari.

Pitanje je glasilo: kako biste ocijenili igru vaše momčadi u ovoj 'post-korona' eri i koji biste segment izdvojili kao najbolji?

Ipak, trener Bijelih ponovno je skrenuo s teme:

- Čestitao bih i tebi i obznanio veselu vijest. Čujem da postaješ pomoćni trener juniora Solina. Nije mala stvar za tebe. Uvjeren sam da će Solin u vrlo kratkom vremenu napraviti miks Cityja i Liverpoola, s malo Burnleyjeve igre na kontre. Bit ću tamo na prvoj utakmici i gledat ću samo pozitivne stvari. Drago mi je da će se napokon u ovim krajevima igrati dobar nogomet i uvjeren sam da ćeš napraviti sjajne stvari. Samo se bojim da Brba neće biti dovoljno brz da te dovede ovdje - rekao je Tudor te "odgovorio" na pitanje.

- Najvažnije od svega je nogometno znanje. Kad si liječnik, novinar... Najvažnije je znanje, a kada ga imaš, to će se i vidjeti. Ja na tvoje pitanje mogu odgovoriti samo onako kako bi ti odgovorio, a to je da za trenera Hajduka nije dovoljno samo voljeti ovaj klub i biti galamdžija, treba imati i znanja, a trener ga u ovom trenutku nema - zaključio je Tudor.

Izdvojeno

09. kolovoz 2020 21:11