StoryEditor
Hajduk‘nastavak‘ pressice

HND osudio Tudorov ispad na novinara ‘Slobodne‘: ‘Sramotno i podcjenjivački‘

Piše PSD
4. srpnja 2020. - 20:46
Damir Krajač/Arhiva/Hanza Media

Igor Tudor danas je održao konferenciju za medije povodom sutrašnje utakmice s Osijekom na Poljudu.

Konferencija je najblaže rečeno bila zanimljiva, a ostat će upamćena po Tudorovom izbjegavanju odgovora na pitanje novinara Slobodne Dalmacije Antonija Juričića, koji je treneru Bijelih ponudio priliku da odgovori na kritike koje posljednjih tjedana pristižu iz gotovo svih medija.

Pitanje je glasilo: kako biste ocijenili igru vaše momčadi u ovoj 'post-korona' eri i koji biste segment izdvojili kao najbolji?

Tudor je, pak, u svom stilu promijenio temu.

- Čestitao bih i tebi i obznanio veselu vijest. Čujem da postaješ pomoćni trener juniora Solina. Nije mala stvar za tebe. Uvjeren sam da će Solin u vrlo kratkom vremenu napraviti miks Cityja i Liverpoola, s malo Burnleyjeve igre na kontre. Bit ću tamo na prvoj utakmici i gledat ću samo pozitivne stvari. Drago mi je da će se napokon u ovim krajevima igrati dobar nogomet i uvjeren sam da ćeš napraviti sjajne stvari. Samo se bojim da Brba neće biti dovoljno brz da te dovede ovdje - rekao je Tudor te dodao:

- Najvažnije od svega je nogometno znanje. Kad si liječnik, novinar... Najvažnije je znanje, a kada ga imaš, to će se i vidjeti. Ja na tvoje pitanje mogu odgovoriti samo onako kako bi ti odgovorio, a to je da za trenera Hajduka nije dovoljno samo voljeti ovaj klub i biti galamdžija, treba imati i znanja, a trener ga u ovom trenutku nema - zaključio je Tudor, izbjegavši odgovoriti na pitanje.

Tudorov nastup osudilo je i Hrvatsko novinarsko društvo, objavivši na svom službenom Facebook profilu sljedeće:

"Sramotan, podcjenjivacki istup Hajdukova trenera prema kolegi novinaru Slobodne Dalmacije Antoniju Juričiću. Da, da, gospodine Tudor, novinari su u ovoj zemlji krivi za sve pa za i loše rezultate Hajduka", stoji u objavi.

Cijelu konferenciju za medije možete pogledati u videu, a spomenuti trenutak počinje na 6:55.

Izdvojeno

13. kolovoz 2020 13:23