StoryEditor
Hajdukbravo, majstore!

Hajdukov humanitarac: Stefan Simić uplatio vrijednu donaciju svom Supetru

26. ožujka 2020. - 16:41

Stefan Simić stoper Hajduka i reprezentativac Češke pokazao je svoju crtu humanosti, uplatio je 15.000 kuna, vrijednu donaciju Kriznom stožeru otoka Brača u Supetru.

Simić je to uradio bez pompe i zacijelo bi to bila tajna, ne bi se znalo, ali se na fejsu oglasila gradonačelnica Supetra Ivana Marković koja je napisala:

- Hvala našem Stefanu Simiću, hajdukovcu velikog srca na donaciji od 15 tisuća kuna Kriznom stožeru otoka Brača. Lijepo je znati da se Supetar i Brač vole i u ovim teškim trenucima. Sredstva ćemo utrošiti na nabavku maski, higijenskih i ostalih potrepština za potrebe borbe protiv virusa – objavila je.

Simić i Hajduk i Brač, to je priča u trokutu koja se već nekoliko puta ispričala, očito je i ovim potezom kako su mu emocije snažne.

Živi inače u Pragu, to je poznata stvar, familija se poslom još davno iz Zagreba odselila u Prag, tamo je Stefan stasao i kao dječak i kasnije nogometaš. Ali je ljetom dolazio u Supetar gdje imaju vikendicu još iz 1980., a otac Rade je, da tako kažemo, stari hajdukovac.

Stefan se tako na Braču dodatno „inficirao” Hajdukom, a koliko je sve to bilo dojmljivo, Stefan se kao kadet Slavije pojavio na rođendanskoj utakmici Hajduka kojom je slavljena 100. obljetnica „bijelih”. Tada je ispričana priča o dječaku iz Praga koji sanja biti nogometaš i jednog dana zaigrati i za Hajduk. Slavija ga je povela sa sobom da svome talentu usliši želju, voli Slaviju, ali voli i „bijele”, javno je govorio i svojim Česima.

U minulih devet godina Stefan je postao i nogometaš kojega je iz Slavije kupila Genoa, pa je dalje transferiran u Milan, izabran je i za najboljeg mladog nogometaša Češke, igrao je za „do 21” selekciju, primakao se i zaigrao i za A selekciju Češke, sanjao da zaigra i na Euru ovoga ljeta. A ništa mu nije bilo draže nego kad je konačno realizirao svoju želju da postane igrač Hajduka. Bilo je to minulog ljeta.

Što se tiče donacije, koja nas potiče na cijelu ovu priču, kazao je:

- Osjećam se na Braču kao kod kuće, u Supetru i moja je dužnost, naprosto sam to osjetio, da pomognem. Brač nije snažno financijsko središte, potrebna im je pomoć. Nije to nešto što bi se trebalo isticati. Važno je da se svi držimo zajedno, da poštujemo pravila i pomažemo međusobno jedni drugima koliko god to možemo – rekao nam je Stefan.

Njegov otac Rade koji je trenutno u Pragu otkrio nam je tu humanu notu u habitusu svoga sina. Nogometaš se odavna odazvao na poziv za humanitarnu pomoć još u Češkoj i odlučio da njegov obol bude pomagat djevojčicu u Gvineji, slat novac, plaćat školovanje.

- Ne, nikad je nije vidio, ali ima kontakt. Šalje novac preko dobrotvorne ustanove. Tako je odlučio još kao mladić – povjerio nam je otac Rade Simić.

U Supetru imaju kuću koju zovu „Vila Suzana” u spomen na pokojnu mu majku, suprugu udovca Rade.

Stefan Simić je u Supetru i jučer održavao kondiciju koliko je to mogao po supetarskim uvalama i šetnicama, a sve u dogovoru sa stručnim stožerom Hajduka.

Da nije gospođa gradonačelnica objavila vijest o donaciji, Stefan to nikad ne bi ni razglasio. Ali lijepo je znati za tu humanu gestu i donaciju koja je razveselila i gradonačelnicu Ivanu Marković pa mu je javno zahvalila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. srpanj 2021 19:57