StoryEditor
HajdukSve je bilo jasno i prije

Hajduk je lišo prošao oko Posavca: Ovdje vidimo koliko je VAR potreban; Lozo opleo po Eduoku: Neshvatljiva mi je i poluaktivnost u fazi obrane i neučinkovitost u fazi napada

28. listopada 2019. - 21:50

Sporni trenutak iz 30. minute dvoboja Hajduka i Slaven Belupa već smo apostrofirali kao sretnu okolnost za Bijele jer je vratar Josip Posavec trebao biti isključen. Splitski je vratar pokupio loptu ispred Lime, ali je igrao rukom izvan kaznenog prostora i zbog toga je morao dobiti crveni karton. No to se nije dogodilo jer niti sudac Bel, a ni njegov pomoćnik nisu vidjeli tu situaciju.

- Ovdje je trebao biti sviran prekršaj izvan kaznenog prostora i vratar Posavec je trebao dobiti crveni karton. Pomoćnika treba amnestirati jer mu je tijelo vratara onemogućilo pogled prema lopti. Ovdje vidimo koliko je VAR potreban – jasan je bio Mario Strahonja, Oko sokolovo.

Jednako tako Strahonja je objasnio da se ništa ne bi dogodilo niti da je Ježina ostao izvan igre kod drugog zgoditka. Jer je samovoljno napustio travnjak i otišao slaviti "nepostojeći gol".

- Zbog čega kazniti napad jer je vratar sam izašao iz igre. Kada bi se to radilo onda bi svaki obrambeni igrač mogao izlaziti vani što bi bilo nesportski – kazao je Strahonja.

Upravo je ta 74. minuta bila mnogima neobjašnjiva, razlog slavlja igrača Slavena koji su stali s igrom.

- Meni je također to nejasno. Neshvatljivo mi je da nisu vidjeli taj dio, ali zbunilo ih je što je Posavec završio u mreži - kazao je stručni komentator Marko Lozo.

Inače Lozo je analizirao i cijeli susret, potvrdio je da je Belupo bio dominantniji, ali je zbog svojih manjkavostima izgubio susret.

- Hajduk je napravio rekord, ali Belupo je u drugom poluvremenu imao dominaciju, glavu i rep u fazi napada, ali zbog tehničkih manjkavosti nije bilo realizacije. Kod Hajduka ofenzivna tranzicija dobro djeluje, sve ostalo je za zaborav – kazao je Lozo i dodao:

- Napad može puno bolje, a u obrani mi je nejasno da pojedini igrači igraju poluaktivno. Ne volim prozivati igrače, ali neshvatljiva mi je i poluaktivnost Eduoka u fazi obrane i neučinkovitost u fazi napada. Sigurno je da umjesto njega ima mladih igrača koji bi sigurno puno više dalo u oba segmenta igre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. rujan 2020 20:48