StoryEditor

Prvi put u povijesti domaćeg nogometa: HNS objavio kako će izgledati ljetni prijelazni rok

Piše Hina
21. svibnja 2020. - 22:38
Paun Paunović/Hanza media

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je danas nove odluke koje se tiču natjecanja pod okriljem HNS-a, objavljeno je na službenoj stranici Saveza. Najvažnija odluka tiče se ljetnog prijelaznog roka, koji će zbog pandemije koronavirusa i duge stanke biti drugačiji nego prethodnih godina.

- Izvršni odbor je odlučio kako će, iznimno od odredbe članka 31. stavka 2. Pravilnika o statusu igrača i registracijama, ljetni prijelazni rok u 2020. godini trajati od 27. srpnja do 18. listopada 2020. Klubovima koji do početka prijelaznog roka nisu završili natjecanje iz natjecateljske godine 2019./20., prijelazni rok počinje prvi dan nakon što su završili navedeno natjecanje - stoji u priopćenju HNS-a.

- Donesene su i odluke o dopunama propozicija natjecanja u HT Prvoj ligi te Hrvatskom nogometnom kupu, a vezano za okolnosti uzrokovane epidemijom COVID-19. Odluke uključuju odredbu da se sve utakmice igraju bez prisustva gledatelja, uz što manji broj nazočnih osoba na stadionu.

Također, izdane su upute sucima i ekipama za izlazak i ponašanje na terenu za igru do kraja natjecateljske godine 2019./20.
IO je odlučio kako će se natjecanje 1. HNLŽ u natjecateljskoj godini 2019./20. nastaviti 14. lipnja 2020. prema postojećim Propozicijama natjecanja, ako se dobije odobrenje Nacionalnog stožera Civilne zaštite RH. Kalendar natjecanja u preostalom dijelu natjecanja čini sastavni dio ove odluke.

Također, natjecanje 1. HMNL u natjecateljskoj godini 2019./20. nastavit će se 12. ili 19. lipnja 2020., uz promijenjene Propozicije natjecanja u dijelu doigravanja, ako se dobije odobrenje Nacionalnog stožera civilne zaštite RH. Kalendar natjecanja i odluka o izmjenama Propozicija natjecanja donijet će se naknadno", javlja Hrvatski nogometni savez.

#PRIJELAZNI ROK#HNS

Izdvojeno

05. lipanj 2020 19:01