StoryEditor

Posljednja tri mjeseca HNL je bio u savršenom redu: novo normalno brzo se vratilo na staro nenormalno

Piše Frane Vulas
2. lipnja 2020. - 23:04
Srđan Vrančić/Hanza media

Sve se vrlo brzo vratilo na staro. Dapače, dugo nam je i trebalo. Utakmica i po. I opet se umjesto o nogometu, poprilično zanimljivom u tih ukupno 180 i kusur minuta polufinala kupa, efektnim golovima (Gode, Bočkaja...), velikim preokretima, pa makar i (ne)pridržavanju mjera protiv koronavirusa, najviše priča o sucima, spominje se povratak u vrijeme Jugoslavije.

Ne pomaže u svemu tome čak ni VAR. Opet je nastao pravi dar-mar. Jer suci su u Rijeci jedva uz pomoć zaštitara napustili teren, udaren je nogometaš nakon utakmice, pljušte optužbe i teške rečenice sa svih strana, između ostalog i za vrijeđanje na nacionalnoj osnovi,...

Ljudi, vratio nam se hrvatski nogomet. U svom punom “sjaju”. E, ovo se zaista zove potpuni povratak. Na staro. Staro normalno. Staro nenormalno. Hrvatski nogomet se vratio “kući”.

A najjače od svega je da u ovoj cijeloj crnokronikaškoj priči baš nigdje nema Hajduka. Klub s Poljuda nije još ni igrao. Nije dakle taj koji se žali na suđenje. A nema u ovoj priči ni navijača, ne samo splitskog, nego navijača bilo kojeg kluba. U pravilu je Hajduk u zadnje vrijeme umjesto da se problemi rješavaju postao kod nekih predmet zafrkancije jer se već dugo žali na suđenje. Iako je u najvećem broju slučajeva itekako imao povoda za to. A u navijače (svih klubova) se upire prstom i za ovo i za ono, oni su u mnogim slučajevima dežurni krivci.

A šta ćemo sad? Ne žali se Hajduk na suđenje, suce ni igrače ne napadaju navijači. Kako to? Kazne mogu očekivati nogometaši (Grezda, oni koji su ga vrijeđali na nacionalnoj osnovi, oni su vrijeđali suca...), treneri, suci (Pajač)... Znači li ovo da nam zaista nešto ne valja u klupskom nogometu. Sa suđenjem pogotovo. Ma nemoguće. Šok i nevjerica. Jednostavno ne vjerujem. Pa posljednja tri mjeseca je sve bilo u savršenom redu.

#NOGOMET#HRVATSKA

Izdvojeno

07. srpanj 2020 19:50