StoryEditor
Domaći nogometin memoriam

Odlazak hajdukovca koji je legenda postao u Šibeniku: u 80 godini preminuo Ante Grgić

Piše Robert Radica
28. ožujka 2020. - 17:59
Ante Grgić u društvu sina Branka i unukaprivatni album

Umro je Ante Grgić, u 80. godini, legendarni nogometaš Šibenika šezdesetih, Vranjičanin, ali u novije vrijeme poznatiji kao trener u radu s mlađim kategorijama u Hajduku, te dugogodišnji instruktor u Savezu kojeg danas zovemo Županijskim. I svakako – otac Branka Grgića, predsjednika Hajduka u mandatu od 2000. do 2007., koji je potpisao posljednje tri šampionske titule „bijelih”, '01., '04. i '05.

Šampionskom prigodom 2001. nastala je i slika tri generacije Grgića, Ante, sin mu Branko i mali unuk Marko koji danas već ima 21 godinu. Bio je Marko kadet Hajduka u generaciji Domagoja Bradarića i Darka Nejašmića, a danas je student ekonomije.

Oplakuje šjor Antu nogometna Dalmacija, Šibenik i Hajduk. Bio je prvotimac Hajduka u nekoliko tek utakmica (7), pa je otišao u Šibenik gdje je postao – legenda. Ante Grgić i Ante Žaja, stvorilo se prijateljstvo, kumstvo, a u Hajduka su se upoznali. Žaja je pronašao Grgiću da u Šibeniku bude podstanar kod njegove majke. Svezalo ih je kumstvo, Žaja je kum na rođenju Antina sina, kasnijeg predsjednika Hajduka. A Branko se rodio u Šibeniku.

Šibenska veza, trokut, dodajte Žaji i Grgićima još i Peru Nadovezu i eto vam trofejni, šampionski hajdučki miks.

Žaja je po nadimku bio Silver, kao žilet: Gillette Super Silver. Ni Grgić nije bio mekši. Britki obrambeni igrači, tako su se našli:

- Bio je čvrst, dobar, oštar. Svidio mi se odmah i ka čovik. Pretužan sam. Kumstvo nas je svezalo za sav život – žalostan je Žaja, godinu mlađi od imenjaka Grgića.

U sezoni 70/71 zaigrali su zajedno za Šibenik, Druga liga zapad, kad se Žaja vratio iz Francuske. Neka ovo bude prigoda sjetiti se te postave iz šibenskih ljetopisa: Kleviser, Grubišić, Žaja, Ninić II, Miljević, Grgić, Bakmaz, Lovrić, Stanić (Šimek), Aralica, Ninić I. Trener Anđelo Ziković.

#ANTE GRGIĆ

Izdvojeno

06. lipanj 2020 02:48