StoryEditorOCM
Splitna istoku ništa novo

Žnjan na čekanju do nove vlasti: projekt uređenja platoa izabran još prije dvije i pol godine, a u Banovini i dalje ne znaju broj parking mjesta?!

18. kolovoza 2020. - 10:10
Na najvećoj gradskoj plaži tijekom cijelog ljeta vlada velika gužva, a većina kupača stiže automobilimaDuje Klarić/HANZA MEDIA

Grad je prije gotovo tri godine ili točno 27. studenoga 2017. raspisao urbanistički natječaj za uređenje žnjanskog platoa.
Dvije i pol godine su prošle otkako je odabran pobjednički rad, ali Banovina još sama sebi nije izdala lokacijsku dozvolu koja je uvjet za dobivanje koncesije na tu zonu pomorskog dobra.

Kako uspijevamo doznati od uključenih aktera, stvari stalno zapinju na dokumentima i birokratskim apsurdima, pa se pitamo hoće li mandat aktualne gradske vlasti proći u sređivanju papirologije, iako su nakon provedenog natječaja obećali da će sve što je nacrtano za žnjanski plato do konca ove godine biti ostvareno?!

Novi podatak o velikom kupališno-rekreacijskom području glasi da se u Ministarstvu gospodarstva po zahtjevu Grada provodi postupak ocjene o potrebi procjen...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 07:10