StoryEditor
Split‘ajme i vlasti i oporbi‘

Vice Mihanović tvrdi da je svima teško palo Puljkovih prvih sto dana: Ne mogu shvatiti što je tim ljudima... Nikakve mjere nismo vidjeli, samo skupi PR

Piše Ivana Buljan
21. rujna 2021. - 11:53

Jutros je održana konferencija za medije na kojoj se predsjednik HDZ-a Split Vice Mihanović osvrnuo na prvih sto dana nove uprave Grada Splita, na čelu s Ivicom Puljkom.

- Možda bi bilo interesantno napraviti istraživanje kome je bilo teže. Nama u opoziciji da dočekamo da prođe ovih sto dana ili njima na vlasti koji su se nastojali u ovih sto dana posložiti i početi ozbiljno raditi - rekao je Mihanović pa dodao

- Ono što mogu konstatirati jest da smo počeli mandat u dobroj vjeri te s ispruženom rukom prema novoj gradskoj vlasti. To su, rekao je, dokazali time što su zazivali u više navrata da se gradsko vijeće što prije konstituira. 

Potom je čelni čovjek splitskog HDZ-a krenuo s rezimeom. Istaknuo je tako da je Puljak najavljivao temeljito čišćenje grada. 

- Svjedoci smo da je grad možda i prljaviji više nego ikad - rekao je pa dodao da je takav, kako ga je nazvao, neuspjeli PR potez građane Splita koštao 234 tisuće kuna. 

image
Vojko Bašić/Cropix

Potom se osvrnuo na podizanje transparentnosti, što je Puljak također spominjao u kampanji te da neće biti pogodovanja niti imenovanja stranačkih osoba i donatora u Upravna vijeća i nadzorne odbore. Po Mihanovićevom mišljenju i u tome je nova gradska vlast zakazala. 

Dotaknuo se, potom, Vice priče o neproduženju ugovora čistačici koja je majka dvoje djece i osoba s invaliditetom te dogradonačelnika Bojana Ivoševića. Ivošević je, podsjećamo, nedavno Anti Piploviću, predsjedniku Radničkog vijeća u Javnoj ustanovi športski objekti rekao da će mu, ukoliko ne prestane pričati u roku od pet sekundi, pročešljati obiteljsko stablo.

- Ja istinski ne mogu shvatiti što je tim ljudima. Meni to nije jasno. Ja sam mislio da je nemoguće da se takvo što dogodi u gradu kao što je Split - dodao je Mihanović.

Nadalje, osvrnuo se i na Puljkovo obećanje o izmjenama GUP-a na prvoj sjednici gradskog vijeća. Prošlo je, napomenuo je, Mihanović više od sto dana, a izmjene još uvijek nisu došle na red. 

- Ono u čemu je gradonačelnik izigrao svoja obećanja jest u tome da nisu željeli uvrstiti i razmotriti mogućnost izgradnje POS-ovih stanova na području Kopilice po povoljnoj cijeni u prvom redu za mlade obitelji - dodao je pa rekao da je Puljak obećao i hitne mjere kojima će se pomoći poduzetnicima. 

image
Vojko Basic/Cropix

- Nikakve mjere nismo vidjeli. Poduzetnici ih nisu osjetili. Ja sam 30 i nešto godina poduzetnik i ja ih osjetio nisam. 

Za kraj, Mihanović je rekao da je Puljak najavljivao udvostručiti decentralizirana sredstava za gradske kotare i mjesne odbore.

- Prije nekoliko dana svjedočimo poražavajućoj činjenici da se sredstva smanjuju za 15 posto - dodao je pa rekao da je cilj press konferencije bio nabrajanje činjenica kako ih vide iz svoga kuta, ne i politikanstvo. 

Mihanović je naposlijetku rekao da su vladajući već trebali preuzeti poluge vlasti.

- Mi ih molimo da ih preuzmu. Mi ne želimo raditi predstavu za javnost, ima toliko projekata koje treba rješavati. Mi smo se u sto dana maknuli od stupića na nadzorne odbore jer će neki HDZ-ovac doći u Upravno vijeće. Meni je to smišno.

image
Vojko Bašić/Cropix
item - id = 1128890
related id = 0 -> 1128946
related id = 1 -> 1136969
related id = 2 -> 1136899
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 05:49