StoryEditor
Splitobraćanje stožera

U Splitsko-dalmatinskoj županiji devet novih slučajeva zaraze, među oboljelima je i četvero djece, a petero pacijenata je u teškom stanju

Piše A. J.
31. ožujka 2020. - 12:30
Vojko Bašić/Hanza Media

Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije obratio se javnosi s najnovijim informacijama vezanima za epidemiju koronavirusa.

- Do 11 sati imamo devet novooboljelih, od toga je sedam osoba iz Splita, jedna iz Sinja i jedna iz Solina. Ukupno je na prostoru županije zaraženo četvero malodobne djece. Zdravstvenih radnika je 29, dok ih je 136 u samoizolaciji, rekla je na početku Željka Karin.

Julije Meštrović rekao je da se u splitskoj bolnici nalazi 31 bolesnik, od kojih je petero na respiratoru u teškom kliničkom stanju. Oni su iz Šibenika i Dubrovnika. Također, 2415 osoba nalazi se u samoizolaciji.

- U karanteni na Duilovu se nalazi 10 ljudi, svima je opće stanje dobro, a trojica su vozači, strani državljani - rekao je Luka Brčić na početku svog obraćanja.

Šef Stožera osvrnuo se i na događaj na Bačvicama od nedjelje.

- Molim sve da u ovim iznimnim trenucima svi budemo smireni i staloženi, treba stati na loptu. Vjerujem da u ovom događaju nitko nije imao zlu namjeru - rekao je Brčić te je iskoristio priliku da se prisjeti poginulog Josipa Jovića.

Šef županijskog stožera atim upitan da iskomentira situaciju u kojoj Nacionalni stožer proziva Dalmatince za nepridržavanje mjera.

- Imam poruku za sve nas, da se pridržavamo mjera. Nitko nije iznimka, Hrvatska je jedna država, ne bih izdvajao ni sjever ni jug, svi smo pozvani odgovorno se ponašati. Moj opći dojam je da se naši sugrađani odgovorno ponašaju i nadam se da kazne nisu jedini način da građani shvate da se moraju pridržavati mjera. Zadovoljan sam ponašanjem Splićana, zaključio je Brčić.

Karin je naglasila da je najvažnije da se izbjegne eksponencijalni rast i rekla da je do sada iz Splita poslano oko 600-700 uzoraka te da će se uskoro znati točan broj.

S ovim najnovijim slučajevima zaraze, u Splitsko-dalmatinskoj županiji trenutno ima 99 oboljelih.

Nacionalni stožer civilne zaštite građanima će se obratiti u 14 sati.

#STOŽER CIVILNE ZAŠTITE SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE#KORONAVIRUS#KONFERENCIJA ZA MEDIJE

Izdvojeno

27. svibanj 2020 10:02