StoryEditor
SplitU SKLOPU XSTATIC-a

Uklanja se mural ‘Športskih objekata‘ na Gripama i na njegovo se mjesto vraća onaj posvećen DJ Bronsonu? Ivošević: Zatražili smo od Javne ustanove ustupanje zida

21. srpnja 2021. - 22:51

Mural na Gripama kojim je Javna ustanova Športski objekti u lipnju prebojila onaj posvećen prerano preminulom Splićaninu Branimiru Koštanu, najvjerojatnije će biti uklonjen.

Podsjetimo, mural posvećen pokojnom DJ Bronsonu oslikan je tijekom XStatic festivala 2012., a u lipnju ove godine prilikom sanacije zid je prebojan i zamijenjen muralom koji prikazuje Split s istaknutim sportskim objektima, zastavom i križem na Marjanu.

Povodom organizacije ovogodišnjeg izdanja XStatic festivala, dogradonačelnik Bojan Ivošević zatražio je od Javne ustanove da im ustupi taj zid.

- Smatram da je neprimjereno da je uklonjen mural koji je bio tamo, a da se nije kontaktiralo organizatore festivala, autora murala ili barem obitelj pokojnog DJ Bronsona.

Tu nepravdu odlučili smo ispraviti tako što smo zatražili ovaj zid za potrebe festivala, a hoće li se ići u novo djelo posvećeno njemu ili nešto drugo, to je na organizatorima - kazao je Ivošević.

XStatic će biti održan početkom listopada, u sklopu Međunarodnog dana mladih, a ove će godine sa svojim programom sudjelovati brojne splitske udruge.

Bit će tu svega, od grafita, skejt natjecanja, cirkusa, radionica... Glavni dio programa održat će se 1. i 2. listopada, a crtači će još danima oslikavati murale na više splitskih lokacija.

Dosadašnji organizator festivala Pero Rančić potvrdio je da će na Gripe najvjerojatnije ponovno doći mural posvećen DJ Bronsonu.

- U cijelu priču uključila se i njegova familija. Kontaktirao sam originalnog autora i sve ide u tom smjeru da ćemo oslikati mural njemu u čast, ali još je prerano reći hoćemo li to uspjeti i ostvariti - kazao je Rančić.

item - id = 1114371
related id = 0 -> 1129914
related id = 1 -> 1129869
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2021 22:59