StoryEditor
SplitADIO PAMETI

U splitskoj bolnici ne mogu vjerovati kako se ponaša dio građana, i to oni najstariji i najugroženiji: Umjesto da stoje doma, oni navalili na šaltere

Piše Ivica Marković
17. ožujka 2020. - 16:38
Danijel Soldo/Hanza Media/Ilustracija

Trenutačna situacija u Splitu podsjeća na američki film "Niti vidim, niti čujem", u kojemu jedan od dvojice glavnih likova ne vidi, a drugi ne čuje.

Eto, tako se u kratkim crtama ponašaju Splićani, a ponajviše umirovljenici. Upravo, zbog umirovljenika, jutros, u KBC-u Split nisu mogli "vjerovati svojim očima".

Iako se svakodnevno javnost "bombardira" informacijama kako se ne smije izlaziti vani, odnosno kako se moraju reducirati odlasci kod liječnika, splitski penzioneri to ne poštuju, već i dalje uporno odlaze kod svojih liječnika, pa možemo zaključiti da ili slabo čuju, ili slabo vide ili slabo čitaju novine i gledaju TV.

I u utorak su tako umirovljenici "navalili" na šalter Centralnog upisa u KBC-u Split, u prizemlju zgrade Klinike za ženske bolesti i porode, i htjeli su se upisati na neki od njima potrebnih pregleda. Htjeli su dobiti termin za MSCT, MR i za tko zna koju još pretragu ili pregled.

Kako se već nekoliko dana priča i piše o tome da je bolnica, u potpunosti "ugasila" hladni bolnički pogon, tako je normalno da više nema ni upisa za razne pretrage i preglede.

- U bolnicu primamo samo hitnoće, odnosno slučajeve koji ne mogu čekati. Takve pacijente primamo na hitne prijame te dalje nastavljamo normalno skrbiti o njima. Stoga, molimo sve naše sugrađane, kojima nije nužno potrebno doći kod liječnika, da ne dolaze u bolnicu, da nema upisa za preglede i da se pridržavaju upustava - kazuju u bolnici.

Kako neslužbeno doznajemo, KBC Split će uskoro u javnost "pustiti" posebne brojeve telefona za pacijente.

#KORONAVIRUS#OPSADA ŠALTERA#UMIROVLJENICI

Izdvojeno

02. srpanj 2020 22:15