StoryEditor
Split#TogetherInSplit

Splitska turistička zajednica lansirala ohrabrujuću video pozivnicu s kadrovima praznoga grada: Malo očekujemo od sezone, ali ne odustajemo od gostiju

Piše D.B.
21. travnja 2020. - 13:11
Vojko Bašić/HANZA MEDIA

Svijet je stao, jer je to bio jedini način da opet krene. Ljudi su se razdvojili, jer su samo tako mogli pomoći jedni drugima. No uskoro će putovanja opet donijeti snagu i ljubav u naše živote, u ljudskoj je prirodi da se kreće i da putuje. A tada, Split je tu da vam ponudi svoju ljepotu, baštinu, životni stil. Čekamo vas, bit ćemo opet zajedno u Splitu.

Sadržaj je to nove video-poruke splitske Turističke zajednice, danas podijeljenog i na njihovom Facebook kanalu VisitSplit. Kadrovi prazne Matejuške, Peristila, Geta... izmjenjuju se s tekstualnim dijelom i zasigurno izazivaju nostalgiju svima onima koji su posjetili ili planirali posjetiti Split, ali ga zbog pandemije koronavirusa do daljnjega mogu gledati samo ovako virtualno.

Riječ je o uvodu u kampanju #TogetherInSplit koju je za nula kuna kreirao mali team djelatnika Turističke zajednice grada Splita pod vodstvom direktorice Alijane Vukšić. Split je ujedno i prvi grad u Hrvatskoj koji je napravio ovakvu aktualnu turističku promotivnu video-poruku i pokrenuo kampanju kojom se želi inspirirati ljude da maštaju o trenutku kada će opet moći uživati u ljepotama Splita i regije.

- Želimo poslati poruku turistima da smo skupa iako smo razdvojeni, što je i samo značenje imena našeg grada. Od prvog dana krize razmišljali smo i planirali kako se obratiti tržištu, potencijalnim gostima i svima koji vole Split, a ocjenjujemo da je sada pravo vrijeme za poslati ovakvu poruku. Ovom kampanjom osim poruke zajedništva sa svim turistima koji su se kao i mi našli u istim okolnostima, želimo prvenstveno poslati poruku zajedništva svim turističkim djelatnicima Splita. Pozvali smo sve naše agencije, hotele, muzeje, turističke vodiče i druge koji kreativnošću participiraju u uslugama našeg grada da zajedničkim snagama povećamo vidljivost Splita na društvenim mrežama i ostalim digitalnim kanalima jer je taj oblik komunikacije trenutno ključan- pojašnjava Alijana Vukšić cilj kampanje.

Činjenica  je da su očekivanja od ove sezone u odnosu na rekordnu prethodnu godinu vrlo mala i svode se na procjenu kako bismo mogli imati tek deset do 15 posto uobičajenog turističkog prometa, kaže direktorica TZ Alijana Vukšić, dodajući kako bi se, prema procjenama Instituta za turizam, značajnija stabilizacija tržišta mogla očekivati krajem godine pa će se u skladu s tim usmjeriti i aktivnosti TZ Splita.

- Naravno, promjena situacije je moguća iz dana u dan pa redovito pratimo kretanja na svim tržištima. Svi ćemo snositi teret ove krize pa tako i sustav turističkih zajednica koji ostaje bez prihoda. No, sigurna sam da ćemo zajedno prebroditi ovu situaciju uz pomoć svih mjera Vlade, ali i lokalne vlasti odnosno Grada Splita. Mi smo spremni dati sve od sebe da uz minimalna ulaganja donesemo dobrobit našoj lokalnoj zajednici- kaže nam Vukšić, te dodaje kako je smisao ove kampanje poslati poruku ohrabrenja u teškim okolnostima koje mogu značiti i priliku za nove početke, nove ideje i za zajedništvo.

#TOGETHERINSPLIT#VISIT SPLIT#TURIZAM 2020#ALIJANA VUKŠIĆ#SPLIT#POZITIVNA ENERGIJA

Izdvojeno

07. srpanj 2020 02:59