Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

Koronavirus
StoryEditor
Split‘SLOBODNA‘ DOZNAJE

Spaladium arena kao centar za osobe s respiratornim smetnjama nakon što se popune Križine? Splitski Krizni stožer spreman je i za takav scenarij

Piše Ivica Marković
17. ožujka 2020. - 10:48
Nikola Vilić/Hanza Media

Kako Slobodna Dalmacija doznaje od pouzdanog izvora, Krizni stožer Splitsko-dalmatinske županije spreman je za scenarij prema kojemu će u priču oko zaštite od novog koronavirusa uključiti i Spaladium arenu.

Ukoliko, naime, 400 ležajeva koji će u bolnici na Križinama biti osigurani za potrebe respiracijsklog centra bude nedovoljno, razmišlja se, kako saznajemo, i o dodatnim kapacitetima u najvećoj splitskoj sportskoj dvorani. Tamo bi se, ako baš zatreba, uredio prostor za boravak pacijenata s respiratornim smetnjama.

Podsjetimo, zasad na području Splitsko-dalmatinske županije nije zabilježen još niti jedan slučaj zaraze novim koronavirusom, pri čemu je posljednja vijest da je negativan i nalaz kineskog državljanina zaprimljenog u splitski KBC u nedjelju navečer. U karanteni se pak nalazi 51 osoba, od kojih, važno je reći, nijedna ne pokazuje nikakve simptome zaraze te se osjećaju dobro.

#KORONAVIRUS#SPALADIUM ARENA

Izdvojeno