StoryEditor
SplitPOTPORA

Prkić: ‘Gabrijeli Radanović i svim novinarima pružamo podršku i osuđujemo Kerumovo ponašanje. Ramljak: ‘Ovakve uvrede treba osuditi na izborima‘

Piše PSD
6. travnja 2021. - 22:53

Nakon grubog vrijeđanja naše kolegice Gabrijele Radanović od strane Željka Keruma, koji se na nju, između ostalih, obrušio na svom Facebook profilu nakon objave teksta o održavanju sjednice Gradskog vijeća, podrške novinarki "Slobodne" stižu sa svih strana.

Naime, na svojim Facebook profilima to su učinili gradonačelnički kandidati Branka Ramljak i Jakov Prkić. Ramljak u svom statusu poziva na čitanje teksta Gabrijele Radanović o tome kako je "naš grad (zamalo) opet završio kao kusur privatnih interesa."

- Ne, nije još okrenulo na jugo, ovo je njegovo lice svaki dan. Odakle nervoza? Sve što je Kerum vodio je propalo. Bez političke pozicije svima postaje potpuno nebitan, a s Gradom Splitom će ga vezati jedino dug, baš kao i s morem vjerovnika. Najveći profit Kerum je stvorio upravo kroz zadnje izmjene GUP-a, a od tada uspješno blokira razvoj grada. Srećom prilika za kraj tog reketa je blizu.

Kako bi se izbjeglo pokretanje procedure za izmjene i dopune GUP-a koje nam trebaju za razvoj grada, svjedočili smo Kerumovom nadmudrivanju oko roka sazivanja sjednice Gradskog vijeća s figom da se ista ne održi kako GUP ne bi bio tema i kako bismo izgubili još koji mjesec. Jer protekle godine nisu bile dosta.

Zatim smo svjedočili igrokazu s izostavljanjem pa prvoaprilskim stavljanjem točaka vezanih uz izmjene i dopune GUP-a na dnevni red.

Pa nam je pokretanje procedure koje je usuglašeno sa strukom pokušao prodati kao donošenje izmjena i dopuna. Iz neznanja ili namjerno, jednako je tragično.

Rezultat pisanja čiste istine je niz nepismenih uvreda sasutih na novinarku i nekolicinu naših sugrađana zbog kojih se sramimo što takvi ljudi upravljaju našim gradom. Uvrede ovakve vrste zaslužuju osudu, a izbori su najbolji alat da se to i napravi.

E, pa dignimo glavu, izađimo na izbore, podržimo onu opciju koje se nećemo sramiti i koja naš grad i nas same neće držati za sredstvo ostvarenja privatnih interesa - poručila je Ramljak.

Jakov Prkić također se referira na tekst Gabrijele Radanović o organizaciji posljednje sjednice Gradskog vijeća.

- Kerum je htio na podao način izigrati održavanje, na što smo upozorili prilikom tog "sazivanja" sumnjom da će se uopće stići održati. Gradonačelnik je provjerio s ministrom od kojeg je dobio zeleno svjetlo da istu sam sazove.

Posljedica članka je novi prostački napad Keruma na novinare. Nešto što gledamo 12 godina. Užasna je i poražavajuća činjenica za Split da se on opet kandidira za gradonačelnika.

image
Paun Paunovićc/Cropix

Ovim putem Gabrijeli Radanović, kao i svim ostalim novinarima, pružamo podršku i osuđujemo ovakvo ponašanje.

Vas molimo da izađete na izbore i pružite podršku koaliciji stranaka Pametno, Možemo! i Nova ljevica kako bi konačno Split oslobodili ovakvog ponašanja - navodi u svom statusu Prkić.

item - id = 1089421
related id = 0 -> 1137989
related id = 1 -> 1137894
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. listopad 2021 11:56