StoryEditor
SplitSTIGAO NALAZ

Pravosudni policajac iz Zatvora u Splitu pozitivan na koronavirus

Piše Katarina Marić Banje
28. ožujka 2020. - 21:46
Zatvor u SplituPaun Paunović/HANZA MEDIA

Pravosudni policajac iz Zatvora u Splitu pozitivan je korona virus kao i dva člana njegove obitelji. O nalazu je večeras obaviješten Županijski sud u Splitu jer je policajac dolazio poslom u Palaču pravde, a osim toga, njegova supruga, koja je također pozitivna, je namještenica istog suda.

Bračnom paru je uzorak uzet u petak ujutro nakon što je sudska namještenica saznala u srijedu navečer kako joj je majka pozitivna na virus. Pošto svo troje žive u istom kućanstvu, nužno je bilo testirati i supružnike pogotovo s obzirom na institucije u kojima rade.

Za namještenicu suda nalaz je bio gotov u petak navečer te je o tome također odmah obaviješten Županijski sud u Splitu. Nalaz njenog supruga je stigao večeras, a u međuvremenu su s Bilica u petak navečer premještena tri istražna zatvorenika u Zatvor Remetinec u Zagrebu.

Njih trojica su štrajkala glađu zbog nepropisnih uvjeta vezano za zaštitu od zaraze u zatvoru. Pitanje je bi li premještaj bio moguć da je rezultat nalaza stigao istoga dana.

Njihov premještaj je Ministarstvo pravosuđa objasnio nužnim za normalno funkcioniranje zatvora. O tome je bio upoznat i Stožer Civilne zaštite RH koji je potpisan na njihovom odgovoru vezano za transfer zatvorenika.

U odgovoru na naš upit stoji kako "Uprava za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa ostvaruje kontinuiranu suradnju s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i Stožerom civilne zaštite RH". 

U samoizolaciji je još nekoliko pravosudnih čuvara s Bilica koji su bili u kontaktu s testiranim kolegom kao i kolegice njegove supruge sa suda. Ostaje vidjeti tko će od njih još biti testiran.

Zaraženi policajac je radio na poslovima dostave lijekova i pošte te je svakodnevno bio u zatvorskoj ambulanti i u kontaktu sa zatvorskom upravom. Nije radio na poslovima osiguranja na odjelima, ali je bio u stalnom kontaktu s kolegama. 

Upravo stoga je u samoizolaciji još nekoliko pravosudnih čuvara s Bilica, kao i kolegice njegove supruge sa suda. Ostaje vidjeti tko će od njih biti testiran.

#ZATVOR U SPLITU#REMETINEC#KORONA VIRUS

Izdvojeno

10. svibanj 2020 05:55