StoryEditor
SplitSVEGA BLAGA

Policija uoči svog dana prezentirala opremu na Rivi! Belgijka Delfine: Nikada ovakvo što nisam vidjela u svojoj domovini!

Piše I.B.
24. rujna 2021. - 15:05

- Nikada ovakvo što nisam vidjela u Belgiji odakle dolazim. Turistički smo došli na dan u Split i zatekli ovaj događaj. Učinilo nam se zanimljivo pa smo odlučili vidjeti o čemu je riječ - kazala nam je Delfine koju smo zatekli kako isprobava oružje na jednom od štandova na splitskoj Rivi postavljenih uoči blagdana svetog Mihovila i Dana policjie.

image
Delfine iz Belgije
Duje Klarić/Cropix

Danas su, naime, započele svečanosti u organizaciji PU splitsko- dalmatinske kojima djelatnici policije obilježavaju svoj dan. Jedna od njih je i prezentacija dijela opreme kojom se koriste u službi, a zaintersirala je i stare i mlade, i domaći i strani svit. Uz nadzor policijskih službenika okupljeni su otkrili i na koji način se koristi određena vrsta naoružanja. 

- Moji kolege s građanima prezentiraju naš rad i opremu koju koristimo dok obavljamo policijske poslove. Osim naših sugrađana, prezentacija je, čini se, zanimljiva i turistima koji se još uvijek nalaze u našem gradu, a privukla je i djecu i odrasle- rekla je Antonela Lolić, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske.

Riječi glasnogovornice Lolić potvrdila nam je i turiskinja Neygor koja je u Split svratila iz Italije, gdje studira, a inače je iz Irana.

- Mislim da je ovakav događaj koristan jer se svatko može upoznati s policijskom opremom i saznati kakav je osjećaj držati oružje u ruci - rekla nam znatiželjna turistkinja dok su policajci spremno pozirali s njom.

image
Duje Klarić/Cropix

S njom se složio i šjor Tonči Struja:

- Nije mi prvi put da sam ovdje. Ovo je odlična stvar da i mlađa generacija vidi kako naoružanje izgleda uživo, da nije samo đir videoigrica. Mi stariji koji smo bili u vojsci smo manje- više upoznati s ovim, ali oružje je uznapredovalo s obzirom na ono koje smo mi poznavali - rekao nam je šjor Tonči jedan od posjetitelja.

image
Duje Klarić/Cropix
item - id = 1129799
related id = 0 -> 1136969
related id = 1 -> 1136899
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 02:53