StoryEditor
Splitgradonačelnik splita

Opara: Ponašajte se odgovorno, pomozite bakama i djedovima da ne moraju izlaziti vani jer njih moramo najviše čuvati budući da su oni najosjetljiviji

Piše PSD
13. ožujka 2020. - 19:11
Andro Krstulović Opara: Jedino ako slušamo struku i poštujemo mjere koje nam odgovorni daju, život u Splitu i u cijelom svijetu, ubrzo će se vratiti u normaluDuje Klarić/HANZA MEDIA

Drage Splićanke i Splićani, suočavamo se sa situacijom na koju treba odgovoriti s maksimalnom opreznošću, odgovornošću i solidarnošću, poručio je danas splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara svojim sugrađanima, te nastavio: 

Znam da vam trebam reći „ne paničarite“, i zaista, s našim Ministarstvom zdravstva i Nacionalnim stožerom koji od početka ove krize dobro vodi glavnu riječ i ne bi trebali paničariti već ih slušati i ponašati se u skladu s njihovim uputama.

Ipak, razumijem strah od nepoznatog, pražnjenje trgovina i ljekarni, … Imajte na umu da sve mjere koje se poduzimaju imaju cilj prevenirati i spriječiti širenje zaraze, zato smo ih svi dužni poštovati.

Zamolio bih naše najmlađe sugrađane da svakako slušaju svoje roditelje i starije te da prate svoje školske obaveze iz kuće. Znam da je lijepo vrijeme i da biste najradije izašli vani igrati se.

Strpite se, doći će vrijeme za to, čim nas mimoiđe ovaj virus, a to će se dogoditi brzo ako svi budemo odgovorni i poštujemo upute od naših kriznih stožera. Pomozite bakama i djedovima da oni ne moraju izlaziti vani ili u trgovinu jer njih moramo najviše čuvati budući da su oni najosjetljiviji.

Drage Splićanke i Splićani, na nama je da se ponašamo odgovorno, prema sebi i prema društvu u kojem živimo. Jedino tako, ako slušamo struku i poštujemo mjere koje nam odgovorni daju, život u Splitu, Dalmaciji i u domovini Hrvatskoj, u konačnici i u cijelom svijetu, ubrzo će se vratiti u normalu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. rujan 2020 04:42