StoryEditorOCM
SplitŠJORA ANA VLAHOVIĆ

Ona je zaslužna što zadnjih 40 godina znamo kolika je temperatura mora u Splitu. Napunila je 80, ali ne odustaje: ‘S mirenjem na POŠK-a je počeja moj pokojni muž Miho...‘

16. kolovoza 2021. - 16:11
Ovo mirenje mora mi je ušlo pod kožu i kad ga ne bi obavila svaki dan, iman osjećaj da bi mi puno falilo, bija bi mi prazan dan - kaže Ana VlahovićVladimir Duganžić/Cropix

Osamdesetogodišnja Ana Vlahović, rođena Postirka koja je u Split došla živit 1965. godine, zajedno sa svojim pokojnim suprugom Mihovilom, glavni je "krivac" šta stanovnici Splita, ali i cile Hrvatske, već više od 40 godin znaju kolika je u Splitu temperatura mora.

Prvo njezin suprug, a potom, nakon njegove smrti, i ona već više od 40 godin, svaki dan, 365 dana u godini, tri puta dnevno, na POŠK-a, na dubini od jednog i po metra, mire temperaturu mora. Svaki dan, tri puta dnevno Ana izlazi iz svog stana, koji se nalazi u neposrednoj blizini bazena, odma do nekada kultne diskoteke "Shakespeare".

Ta mirenja temperature mora su nama, običnim smrtnicima, najbolji pokazatelj je li vrime za banjanje ili triba još pričekat koji dan kako bi se more steplilo.

– Je, prvi je počeja mirit...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 08:16