StoryEditor
SplitMövenpick

Na Žnjanu počinje gradnja luksuznog hotela: arhitekt je inspiraciju našao u splitskom Pazaru, a posebna atrakcija će biti restoran na krovu

Piše PSD
15. rujna 2021. - 11:05

U Splitu bi se, i to na Žnjanu pored pored hotela Fanat, do proljeća 2023. godine trebao otvoriti prvi Mövenpick hotel u Hrvatskoj.

Rezultat je to ugovora između hotelijerske grupacije Accor s društvom Split Peninsula Properties te razvojnim timom društva MPPD d.o.o., 

Novi hotel Mövenpick Split imat će 156 soba s pogledom na more, dva restorana i spa centar te inovativan radni prostor i objekt za održavanje konferencija.

Imat će i 110 podzemnih i nadzemnih parkirališnih mjesta uz velik broj postaja za punjenje električnih vozila. Investitori su posebno ponosni na jedinstveni restoran koji će izgraditi na krovu, lounge prostor, te terasu s infinity bazenom.     

- Izuzetno smo sretni što možemo predstaviti još jedan hotel na jednoj od najprestižnijih lokacija u Dalmaciji i na taj način osnažiti svoj portfelj u segmentu sadržaja za slobodno vrijeme u regiji. Mövenpick nastavlja bilježiti snažan rast u cijeloj istočnoj Europi zahvaljujući kontinuiranom širenju svoje ponude odmarališta i vrhunskih sadržaja za slobodno vrijeme.

Jedinstvena priča i veličanstven dizajn kompleksa Mövenpick Split pozivat će goste na opuštanje i uživanje na savršenoj mediteranskoj lokaciji. Accor hoteli poznati su po vrhunskom iskustvu odmora i osobnom pristupu svakom gostu te se veselimo gostima 2023. – istaknuo je Dilek Sezer, direktor razvoja grupacije Accor za jugoistočnu Europu.

image
Lokacija budućeg hotela
Tom Dubravec/cropix

Projekt za novi hotel Mövenpick Split izradio je domaći nagrađivani arhitekt Alan Pleština (autor Arene Zagreb) iz studija Pulsar Arhitektura u suradnji s Accorovim timom za dizajn i tehničke usluge. Hotel je moderan, ali istovremeno odiše luksuzom i pristupačnošću te predstavlja savršen dizajn inspiriran živahnim prostorom splitskog Pazara.

Kad je riječ o dizajnu krova, Mövenpick Split udružio je snage s međunarodno poznatom i nagrađivanom dizajnericom interijera Kristinom Zanić iz Dubaija, koja je stekla iskustvo u kreiranju prostora u vodećim turističkim destinacijama diljem svijeta. 

- Partnerstvo s Accorom izvrsno se uklapa u našu viziju i filozofiju stvaranja ugodnih, ekskluzivnih mjesta za goste hotela i lokalnu zajednicu. S ponosom donosimo jedan takav vrhunski brand u Split i cijelu Dalmaciju. S naglaskom na hranu i piće, vrhunsko iskustvo za goste i bogat portfelj usluga, sigurni smo da će Mövenpick Split osvojiti svačije simpatije – kazao je je Andrija Antić u ime društava SPP i MPPD d.o.o.

Društvo Mövenpick osnovano je 1973. u Švicarskoj te upravlja rastućim portfeljem s više od 90 hotela u 25 zemalja.

image
Movenpick Split
Privatna snimka
image
Accorov budući hotel na Žnjanu
Privatna Snimka
item - id = 1127423
related id = 0 -> 1136881
related id = 1 -> 1136102
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 03:13