StoryEditor
Splitdiskreciono pravo

Miroslav Škoro: Svaka čast Ivici Kukavici iz Mosta, ali naši vijećnici u SDŽ neće ići u koaliciju ni suradnju s Kerumom, ali ni s Rankom Ostojićem

Piše PSD
19. lipnja 2021. - 19:42

Na prvoj sjednici Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije sve su oči bile uprte u tri vijećnika Domovinskog pokreta Marka Žaju, Nikolu Grabovca i Matu Šimundića. Da su se oni priklonili oporbenim vijećnicima i podržali inicijativu da mostovac Ivica Kukakvica postane predsjednik Županijske skupštine, HDZ i HGS ne bi imali većinu, a to bi stvorio problem i novom-starom županu Blaženku Bobanu.

Kako je poznato, vijećnici Domovinskog pokreta ostali su suzdržani, Ivica Kukavica dobio je 21 glas, a među 26 suzdržanih bili su HDZ i Domovinski pokret, pa nije bilo moguće uspostavljanje županijske vlasti. Drugi pokušaj bit će za mjesec dana, no već danas je predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro kazao da neće koalirati ni s Kerumom ni s Rankom Ostojićem u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Kazao je da lokalni vijećnici imaju diskreciono pravo da sami odlučuju kome će se prikloniti, ali da trebaju poštovati ideologiju svoje stranke.

- Domovinski pokret sa svoja tri vijećnika u Županijskoj skupštini SDŽ vrlo precizno i vrlo jasno rekao da ne želi ulaziti u koaliciju u kojoj će na bilo koji način podržavati gospodina Željka Keruma iz bezbroj razloga koji su i vama poznati i da ne želi biti dio bilo koje političke suradnje u kojoj je Ranko Ostojić. Mi ne bismo voljeli dodavati ulje na vatru, ni u kom slučaju, pa ni u slučaju konkretno najaktualnije Splitsko-dalmatinske županije kada su u pitanju pregovori za konstituiranje županijske skupine. 

Domovinski pokret je tamo osvojio tri mandata za Županijsku skupštinu i ta tri vijećnika se ponašaju sukladno od onoga što sam ja rekao. Mi smo njima prepustili diskreciono pravo da pregovaraju na način kako misle da je dobro za Splitsko-dalmatinsku županiju, i da respektiraju volju birača i da uvažavaju našu ideologiju, rekao je Škoro.

Zbog toga su oni vrlo jasno rekli da ne žele ulaziti u koaliciju s Kerumom, niti s Rankom Ostojićem, rekao je Škoro.

- Imamo pravo neke ljude prokazivati kao ljude s kojima ne želimo surađivati - poentirao je, te kazao da nemaju ništa protiv Ivice Kukavice i da bi on bio dobar izbor za predsjednika Skupštine, ali, kako je istaknuo Stipo Mlinarić Ćipe, da se iza njega krije Ranko Ostojić iza kojeg ne mogu stati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. srpanj 2021 11:21